30. Ahilik Haftası Kutlama Programı - Son Dakika
Güncel

30. Ahilik Haftası Kutlama Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumla ilgili, "Kuzey Irak'taki gayrimeşru referandum konusu bütün dünyayı rahatsız ediyor.

23.09.2017 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumla ilgili, "Kuzey Irak'taki gayrimeşru referandum konusu bütün dünyayı rahatsız ediyor. Irak'ın toprak bütünlüğü, milletimizin, devletimizin hassasiyetidir. Bu toprakların Ahileri olarak devletimizin arkasında dimdik duruyoruz. Meclisimizin bugün bu yönde alacağı kararların sonuna kadar arkasındayız ve destekçisiyiz." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Cacabey Meydanı'nda düzenlenen 30. Ahilik Haftası Kutlama Programı'nda yaptığı konuşmada, Anadolu Ahiliğinin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin, büyük üstat Neşet Ertaş'ın ve nice dervişlerin topraklarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Ahilik Haftası kutlamalarının hayırlı olmasını diledi.

Kutlama programında kendilerini yalnız bırakmayan Başbakan Binali Yıldırım'a da teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Kırşehir'e her zaman destek verdiklerini, Ahi Evran Külliyesi'ne en fazla katkı yapanlardan olduklarını aktararak, 500 öğrenci kapasiteli yurdun yapımını gerçekleştireceklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Ahiliğin, vatan sevgisi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ahilik, vatan sevgisidir. 8 günlük ömre 9 günlük rızkı katma anlayışıdır. Ahi, kendisi siftah ettikten sonra komşusunun da siftah etmesini sağlayan kişidir. Kimi milletler için üzerinde yaşadıkları yerler sadece toprak parçasıdır. Bizim yurdumuz Anadolu, bu toprağın adı değil, bu topraktaki ruhun adıdır. Ahi Evran'ın öncülüğünde kurulan Ahilik, Selçuklu'nun mayasıdır, Osmanlı İmparatorluğu'nun çekirdeğidir, Cumhuriyet döneminin ve toplumsal yapımızın sarsılmaz muhafızıdır. Bin yıl öncesinden bugüne uzanan Ahilik, bugün de yarın da Türkiye'nin manevi muhafızı olmaya devam edecektir. Bu ruh, 15 Temmuz'da bir kez daha göstermiştir. Hain darbe girişiminde sokağa ilk çıkanlar, darbeye direnenler bugünün Ahileri olmuşlardır. Bizim duruşumuz belli. Bizim için vatan deyince, millet deyince akan sular durur."

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu dönemlerden geçtiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Kuzey Irak'taki gayri meşrureferandum konusu bütün dünyayı rahatsız ediyor. Irak'ın toprak bütünlüğü, milletimizin, devletimizin hassasiyetidir. Bu toprakların Ahileri olarak devletimizin arkasında dimdik duruyoruz. Meclisimizin bugün bu yönde alacağı kararların sonuna kadar arkasındayız ve destekçisiyiz. Ülke olarak birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız, çok çalışmaya devam edeceğiz. Rahmetli Neşet Ertaş ne diyordu, 'aşk ile çalışan yorulmaz.' Bugünün Ahileri aşk ile çalışmaya devam edeceğiz. Ahilik Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Programda, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30. Ahilik Haftası Kutlama Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement