30. Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu konuklarını ve öğrencilerini bekliyor - Son Dakika
Eğitim

30. Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu konuklarını ve öğrencilerini bekliyor

30. Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu konuklarını ve öğrencilerini bekliyor

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu, İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 30 yıldır organize ediliyor. Her sene Şubat ayının ilk haftasında, belirlenen bir ana tema çerçevesinde düzenlenen sempozyum ile başta Endüstri Mühendisliği öğrencileri olmak üzere, Türkiye'deki bütün üniversite öğrencilerinin buluşturulması, 5 gün boyunca mesleki ve kişisel olarak gelişmeleri ve bilgi aktarımında bulunabilmeleri amaçlanıyor.

23.01.2023 16:16  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30. Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu, bu yılda konuklarını ve öğrencilerini bekliyor. Bu organizasyon hakkında konuşan İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü aktif üyesi Damla Nur Coşkunman, 1992 yılından bu yana İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu'nu (İTÜ EMÖS) düzenlediklerini anlattı.

"1992 YILINDAN BU YANA DÜZENLİYORUZ"

Bu organizasyon hakkında konuşan İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü aktif üyesi Damla Nur Coşkunman, "1992 yılından bu yana İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu'nu (İTÜ EMÖS) düzenlemekteyiz. Her sene bir adım ileri taşımayı amaçladığımız İTÜ EMÖS kapsamında; workshoplar, eğitim dizileri, iş simülasyonları ve vaka çalışmalarını içeren Kariyer Atölyeleri ile eş zamanlı olarak 3 gün süren, lider şirketlerin ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı oturumlar düzenlemekteyiz. İTÜ EMÖS her sene araştırmalarımız sonucunda belirlenen bir ana tema ve alt başlıklar etrafında şekilleniyor. Bu sene belirlenen alt başlıklarımız günümüzün önemli konularından; Internet of Things (IOT), Metaverse, RPA&Digital Twin, Mobility, Integration ve Accessibility. Alt başlıklarımızdan yola çıkarak teknolojinin gelişmesiyle insan ve insana dair her bir elementin dijital ortamdaki yansımasını keşfedeceğimiz bu seneki EMÖS'ün ana teması ise "Yansımalar Evreni" olacak. Geçen sene pandemi koşullarına uygun olarak hibrit olarak düzenlediğimiz 29. İTÜ EMÖS'e Türkiye'deki 103 farklı üniversiteden 10.000'den fazla öğrenci kayıt oldu ve katılım sağladı. Etkinliğimiz bu sene de yapılan planlamalar doğrultusunda seminer, konaklamalı ve konaklamasız katılım seçenekleri ile gerçekleşecektir. 7-11 Şubat 2023 tarihinde İTÜ Maçka Kampüsünde gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliğimizin tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.

30. Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu konuklarını ve öğrencilerini bekliyor

İTÜ EMÖS NEDİR?

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu, İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 30 yıldır organize edilmektedir. Her sene Şubat ayının ilk haftasında, belirlenen bir ana tema çerçevesinde düzenlenen sempozyum ile başta Endüstri Mühendisliği öğrencileri olmak üzere, Türkiye'deki bütün üniversite öğrencilerinin buluşturulması, 5 gün boyunca mesleki ve kişisel olarak gelişmeleri ve bilgi aktarımında bulunabilmeleri amaçlanmıştır.

Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Eğitim

Son Dakika Eğitim 30. Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu konuklarını ve öğrencilerini bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Öğretmen, Heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı
    11:49 Öğretmen, Heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı

    Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin başarısını paylaşarak, 'İlk yardım hayat kurtarır' dedi. Öğretmen Kara, eğitim sayesinde öğrencisine panik yapmadan müdahale edebildiğini ve hayatını kurtarabildiğini söyledi.

  • Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor
    11:24 Aydın'da okul servis denetimleri devam ediyor

    Aydın'ın Kuyucak, Karpuzlu ve Kuşadası ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından okul servis denetimleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin güvenliği ve huzuru için okul servis araçlarında kurallara uyulması sağlandı.

  • Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi
    11:22 Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi

    Meltem Güdemezoğlu, Gaziantep'in tarihi dokusunu yansıtan sıcak topraklarda doğmuş ve serebral palsi engeline rağmen hayatın zorluklarına meydan okuyarak ilerlemiştir. Mesleki başarılarıyla tanınan Güdemezoğlu, aynı zamanda şairlik ve yazarlık alanında da kendini kanıtlamıştır. İstanbul'a olan tutkusu ve çeşitli sanat dallarına olan ilgisiyle de bilinen sanatçı, Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaktadır.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı
    11:15 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sedir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde Sedir Çocuk Kreşi'ni açtı. Kreş, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim ve sosyal etkinlik imkanları sunuyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.

  • İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu
    10:33 İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir ilkokul öğrencisinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini ve öğretmenlerinin sorumsuz davrandığını iddia etti. Anne, çocuğunun okula gitmek istemediğini ve öğretmeni sevmediğini söyledi.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı
    10:31 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı

    Malatya'da Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim İş ve Eğitim Sen ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, köy enstitülerinin tarım toplumunu sanayi toplumuna dönüştürmek için kurulduğunu belirtti. Açıklamada, Osmanlı'dan Türkiye'ye geçen 40 bin köyün sadece 2 bininde öğretmen olduğu vurgulandı ve köy enstitülerinin önemi vurgulandı.

  • Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
    10:20 Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

    Aydın'ın Germencik ilçesinde, jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilere yönelik önemli trafik eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerle, öğrencilere trafik kuralları öğretilerek güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları konusunda bilinçlendirme yapıldı.

  • Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı
    10:08 Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ortaokullar arası 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvası madalya ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, 30 Nisan'da yapılacak olan İl müsabakalarında başarılar diledi.

  • Eskişehir'de akran zorbalığına uğrayan öğrencinin annesi: 'Çocuğumla ilgilenilmedi'
    09:49 Eskişehir'de akran zorbalığına uğrayan öğrencinin annesi: 'Çocuğumla ilgilenilmedi'

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir öğrencinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini iddia ederek, okul yönetimi ve öğretmenler hakkında şikayetlerde bulundu. Annenin iddialarına göre, öğrenciye yardım edilmedi ve okul yönetimi olaya müdahale etmedi. Olayın ardından çocuk okula gitmek istemiyor ve öğretmeni sevmediğini söylüyor.

  • Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş
    09:46 Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli
    09:45 Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli

    Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm mezunlarının tarih, coğrafya, muhasebe, spor ve diğer pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söyledi. Sarıışık, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda öğrencilerle buluştu ve gastronominin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilere sürekli çalışmanın ve kendilerine bir şeyler katmanın önemini vurguladı.


Advertisement