30 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı - Son Dakika
Yerel

30 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı

30 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 22'ncisi düzenlenen programla tamamlandı.

31.07.2012 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 22'ncisi düzenlenen programla tamamlandı. Şimdiye kadar Türkiye'nin değişik belediyelerinden 670 itfaiyeciye eğitim verildi. Eğitimleri tamamlayan itfaiyecilere Büyükşehir Belediyesi çeşitli teçhizatlar hediye etti. Yaz dönemi nedeniyle verilen aranın ardından yeni eğitim dönemi 23'üncü grupla 2 Eylül tarihinde başlayacak.

Sekapark'ta düzenlenen programda eğitimleri tamamlanan 30 kişilik grup sertifikalarını aldı. Şimdiye kadar eğitimlere katılan 670 itfaiye erine verilen teçhizat ve itfaiye giysilerinin toplam tutarı 1 milyon 340 bin TL oldu. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, İl Afet Acil Durum Müdürü Osman Sarıoğlu, Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı.

Törende konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, "Yaptığımız iş riski yüksek olan bir iş dolayısıyla sürekli eğitim yaparak ve gelişmeleri takip ederek kendimizi ve ilimizi bu risklerden koruyabiliriz" dedi. Türkiye'nin her ilinden eğitimlere katılım olduğunu vurgulayan Kara, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de görev yapan tüm itfaiyecilere eğitim vermiş olacağız" diye konuştu. Eğitim programının 2 yıldan beri sürdüğünü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TBB'nin ortak çalışması olduğunu vurgulayan Kara, "Gittiğiniz yerlere Kocaeli'den selam götürün" dedi.

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 30 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement