30 Kamerayla Hırsızlarla Baş Edemiyor - Son Dakika
Güncel

30 Kamerayla Hırsızlarla Baş Edemiyor

30 Kamerayla Hırsızlarla Baş Edemiyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, yapı marketi sahibi bir işadamı, 30 güvenlik kamerası ile mağazayı takip etmelerine rağmen yılda 30 bin TL hırsızlıktan dolayı kayıp yaşadıklarını söyledi.

07.06.2013 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, yapı marketi sahibi bir işadamı, 30 güvenlik kamerası ile mağazayı takip etmelerine rağmen yılda 30 bin TL hırsızlıktan dolayı kayıp yaşadıklarını söyledi.

Ereğli ilçesinde yapı marketi sahibi Mehmet Remzi Alim, mağazayı 30 güvenlik kamerası ile takip etmelerine rağmen hırsızlıkların önüne geçemediklerini dile getirdi. Yaşanan hırsızlık olaylarından bir tanesi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Mağazaya elinde bir poşetle giren yaşlı bir adam reyondan aldığı musluk kutusunu çalışanlara göstererek geri vermek istediğini söyledi. Mağaza çalışanı, müşteri sandığı hırsıza daha önceden aldığını düşündüğü musluğun fişini sordu. Uyanık hırsız fişi evde unuttuğunu söyleyip görevlinin yanından uzaklaşması ile reyondan 50 TL değerindeki başka bir musluğu kutusuyla birlikte alıp mağazadan çıktı. Mağaza çalışanları ise yaşanan hırsızlık olayının güvenlik kamerasındaki görüntüleri izlediklerinde farkına varabildi.

Yapı marketin sahibi iş adamı Mehmet Remzi Alim ise her yıl hırsızlıktan dolayı oluşan zararlarının 30 bin TL'yi bulduğunu söyledi. Güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülediği hırsızlık olayını anlatan Alim, şöyle konuştu: "Gördüğünüz gibi müşteri elinde ürün olmadan mağazaya geliyor. Reyondan ürünü alıyor. Görevliye ürünü geri vermek istediğini söylüyor. Görevli değiştirme fişini sorduğunda yanında olmadığını söylüyor. Görevli yanından ayrılınca başka bir ürünü alarak hiçbir şey olmamış gibi mağazadan çıkıp gidiyor. Bu tip olaylar çok başımıza geliyor. Özellikle ürünlerin kutularını değiştiriyorlar. Pahalı ürünü, ucuz ürünün içine koyarak kasadan çıkarıyorlar." Marketi açalı iki yıl olduğunu anlatan Alim, şunları söyledi: "Ancak, bu iki yıl içinde çok değişik hırsızlık şekillerini gördük ve öğrendik. Bazıları akıllara durgunluk verecek şekilde oluyor. Ancak, bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Geçen yıl itibari ile tespit ettiğimiz çalıntı miktarı 30 bin lira civarında. Şu an işyerimiz 30 güvenlik kamerası ile izleniyor." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Kamerayla Hırsızlarla Baş Edemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement