32. Fıap Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

32. Fıap Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni'ne Doğru

Etkinlik kapsamında 300 fotoğraf sanatçısı Türkiye’ye gelecek.

28.08.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni kapsamında 300 fotoğraf sanatçısı Türkiye'ye gelecek.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sami Türkay, AA muhabirine, federasyonları öncülüğünde 1-7 Eylül arasında Ankara ve Kapadokya'da düzenlenecek kongre ve şölene, aralarında Willy A. Suys, Chris Discart, Ahmed Al Busaidi, Muhammed Hasan ve Jozef Aerts gibi tanınmış fotoğraf sanatçılarının da bulunduğu çeşitli ülkelerden 300 kişinin katılacağını söyledi.

Organizasyonun resmi açılışını 2 Eylül'de Ankara'da, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla gerçekleştireceklerini ifade eden Türkay, etkinliklerin sonraki günlerde Nevşehir'de devam edeceğini belirtti.

Türkay, etkinliğe başvuruların sürdüğünü ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Dünyada 130 ülke, FIAP'a üye. Bu ülkelerden iki temsilci ve fotoğraf sanatçıları, düzenlenen şölene katılacak. 1-2 Eylül günleri Ankara'nın önemli tarihi, turistik, kültürel ve sosyal mekanları rehber eşliğinde gezilecek. İki gün boyunca bol bol fotoğraf çekme ve Ankara'yı yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Katılımcılar daha sonra Kapadokya'ya gidecek ve bölgenin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezerek fotoğraflayacak. Etkinlikler kapsamında dünyada 'fotoğrafın olimpiyatı' olarak kabul edilen, FIAP 2014 Siyah Beyaz Baskı Bienali ve FIAP tarihinin ödüllü en iyi fotoğraflarından oluşan 'Best of the Best' sergileri açılacak. Organizasyona katılan fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğraflarla prestij albümü hazırlanacak. Yabancı fotoğraf sanatçıları, çektikleri binlerce kare fotoğrafla ülkelerinde sergi açacak, gösteri gerçekleştirecek ve ülkemizin uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlayacak."

Türkay, organizasyona Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nevşehir Valiliği, Ürgüp ve Göreme belediyelerinin de destek verdiğini sözlerine ekledi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 32. Fıap Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement