34 Kadın 34 Portre Sergisi Memorıal Ataşehir Hastanesi’nde - Son Dakika
Sağlık

34 Kadın 34 Portre Sergisi Memorıal Ataşehir Hastanesi’nde

34 Kadın 34 Portre Sergisi Memorıal Ataşehir Hastanesi’nde

"Türkiye'de Evli Kadınların %39'u Fiziksel Şiddete, %15'i Cinsel Şiddete, %42'si Fiziksel Veya Cinsel Şiddete, %44'ü Duygusal Şiddete Maruz Kalıyor."

31.03.2011 21:38  Güncelleme: 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Türkiye'de Evli Kadınların %39'u Fiziksel Şiddete, %15'i Cinsel Şiddete, %42'si Fiziksel Veya Cinsel Şiddete, %44'ü Duygusal Şiddete Maruz Kalıyor."

"Fiziksel veya cinsel şiddet yaşamış kadınların %49'u, yaşadıklarını kimseye anlatamıyor. Her 10 kadından biri ise gebeliği sırasında fiziksel şiddet yaşıyor."

Toplumu bilinçlendirmek ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla kültür ve sanata destek veren Memorial Sağlık Grubu, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacı ile 34 ünlünün su altında çekilen fotoğraflarının yer aldığı, "34 Kadın 34 Portre" adlı fotoğraf sergisine, Memorial Ataşehir Hastanesi'nde ev sahipliği yapıyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Haluk Tamgaç ile Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dede'nin yanı sıra; Şebnem Özinal, Billur Kalkavan, Melis Sökmen gibi ünlü isimlerin de katılımı ile bugün açılışı gerçekleşen sergi, 10 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

Sanatçılar "Kadına Yönelik Şiddet'e Son!" Dedi

Sergide; " Ahu Türkpençe, Aşkın Nur Yengi, Ayça İnci, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin, Betül Arım, Billur Kalkavan, Burcu Kara, Ceylan Ertem, Deniz Özerman, Deniz Pulaş Akkartal, Devin Özgür Çınar, Ebru Cündübeyoğlu, Ece Uslu, Ece Vahapoğlu, Eda Taşpınar, Evrim Akın, Hale Caneroğlu, Hatice Akat, Hazal Kaya, Irmak Ünal, İnci Türkay, Lolita Asıl, Mavi, Melis Sökmen, Nazlı, Nesrin Cavadzade, Nilüfer Açıkalın, Oya İnci, Şebnem Bozoklu, Selen Servi, Sumru Yavrucuk, Şebnem Özinal, Şenay Gürler, Yasemin Çonka, Yasemin Hadivent" gönüllü olarak yer aldı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu destek verdi

(UNFPA) Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun teknik destek verdiği çalışmanın sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre, yapım ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran üstlendi. Serginin fotoğrafları ise, 101 Production stüdyolarında fotoğraf sanatçısı Yiğit Günel çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık 34 Kadın 34 Portre Sergisi Memorıal Ataşehir Hastanesi’nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor
    15:40 Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor

    Gaziantep'te 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, 57 yıl önce evlendiği eşi Sabiha Kılavuz'un Alzheimer hastalığıyla mücadelesinde en büyük destekçisi oldu. Eşini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne götüren Kılavuz, burada eşinin hafızasını güçlü tutmaya çalışıyor. Eşinin hastalığı sonrası hayatlarının büyük oranda değiştiğini belirten Kılavuz, ölene kadar eşine destek olacağını söyledi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı
    13:41 Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı

    Eskişehir Şehir Hastanesi'nde çocuklara yönelik fleksible bronkoskopi işlemi başlatıldı. Yenilikçi ve etkili bir yöntem olan bu işlemle çocukların solunum sistemi sağlığı daha iyi yönetilecek ve teşhis süreçleri hassas bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Ayrıca solunum yolu hastalıklarının yanı sıra nadir görülen yeni doğanlarda görülen normal dışı yapısal özelliklerin teşhisinde de kullanılabileceği belirtildi.

  • Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor
    13:14 Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor

    Gaziantep'te yaşayan Ahmet Kılavuz, eşi Sabiha Kılavuz'a konulan ileri seviye Alzheimer teşhisi sonrasında onu yalnız bırakmıyor. Çift, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'nde tedavi görerek eski güzel günlerini yeniden yaşıyor.

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.


Advertisement