34 şehide 34 hatim duası okundu - Son Dakika
Güncel

34 şehide 34 hatim duası okundu

Kahramanmaraş'ta, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda kapsamında, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 34 Mehmetçik için 34 hatim duası yapıldı.

05.03.2020 23:11  Güncelleme: 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda kapsamında, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 34 Mehmetçik için 34 hatim duası yapıldı.

Derneğin Kahramanmaraş Şubesince Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, İmam Hatipli öğrencilerin oluşturduğu ekibin ilahi dinletisinin ardından mehter gösterisi yapıldı.

Program kapsamında, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 34 Mehmetçik için 34 hatim duası okundu. İmam Hatiplerin kurulma süreci ve yaşatılan zorluklara ilişkin hazırlanan kısa tanıtım videosu izletildi.

Önder İmam Hatipliler Derneği ve Kahramanmaraş İmam Hatipliler Mezunları Derneği (KAMİMDER) İl Başkanı Bilal Güngör, etkinlikte, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Bu topraklarda derdi olanlar var" ifadesini kullanan Güngör, birileri görmese de birilerinin gündeminde olmasa da bu toprakların hem üstünde hem altında memleket ile dertlenen canların bulunduğunu söyledi.

Söz konusu vatansa tüm ayrılıkları, tüm kızgınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp ölümün üzerine korkusuzca koşan ve yiğitlerine dua ordusu ile destek olan İmam Hatipli gençlerin olduğunu vurgulayan Güngör, "Bu toprağın hem derdi var hem de dertlileri var. Dert, muhatap her kimse artık bu coğrafyada istediğiniz gibi at koşturamayacaksınız demektir. Dert, yeryüzündeki en son gözü yaşlı, mazlumun gözyaşı dinene kadar zalimin karşısına dikilmektir." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise kendisinin ve 5 çocuğunun da İmam Hatipte okuduğunu belirterek, "Sizler sağlam bir tevhid akidesi ve muazzam bir ümmet bilinciyle yetişeceksiniz." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ceylan, öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde sohbet etti.

34 şehide 34 hatim duası okundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 34 şehide 34 hatim duası okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement