35. Geleneksel Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika
Spor

35. Geleneksel Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşleri

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bu yıl 35'incisi düzenlenen Geleneksel Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşleri başladı.

09.09.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bu yıl 35'incisi düzenlenen Geleneksel Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşleri başladı.

Güreş ağası avukat Levent Erdoğan'ın adını taşıyan er meydanında düzenlenen ve 40'ı başpehlivan, 450 sporcunun katıldığı müsabakalar öncesi, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Güreşler için düzenlenen törene, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Levent Erdoğan, siyasi partilerin ilçe başkanları, Karamürselli başpehlivanlar Aydın Demir, Ahmet Taşçı ve Kadir Birlik ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yaptığı konuşmada, Karamürsel'in Çolak Hilmi, Sucu İbrahim, Bostancı Hüseyin, İzzet Açıkbaş, dünya ve olimpiyat şampiyonu Gazanfer Bilge gibi güreş tarihinin efsane pehlivanlarının yetiştiği bir ilçe olduğunu belirterek, bu haklı gururu yaşarken sorumluluklarının da bilincinde olduklarını söyledi.

Karamürsel Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen güreşlere efsane başpehlivanlar Ahmet Taşçı, Kadir Birlik ve Aydın Demir'in büyük katkı sağladığını vurgulayan Yıldırım, "Tarihten gelen bu misyonu korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak için ata sporumuza destek veremeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 35. Geleneksel Karamürsel Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement