35 Ülkede Aynı Anda Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Güncel

35 Ülkede Aynı Anda Gerçekleştirilecek

35 Ülkede Aynı Anda Gerçekleştirilecek

"Wıngs For Lıfe World Run"a 100 gün kala, Türkiye için başlangıç noktası Alanya'da törenle belirlendi

24.01.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 kıtadaki 35 ülkede, Alanya'nın da içinde bulunduğu 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek, gelmiş geçmiş en büyük koşu etkinliklerinden "Wings for Life World Run" Alanya'da; Alanya Belediye Başkanı Av. Hasan Sipahioğlu, Wings for Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı'nın katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı. 4 Mayıs'ta yüzbinlerce katılımcının koşamayanlar için koşacağı küresel yarışa, etkinliğin web sitesi wingsforlifeworldrun.com üzerinden kayıt olunabiliyor. Elde edilen tüm gelirlerin omuriliği felci araştırmalarına aktarılacağı organizasyonu T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Alanya Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği destekliyor. Uluslararası Sportif Direktörlüğünü atletizm dünyasının rekortmen ismi Colin Jackson'ın, Türkiye Sportif Direktörlüğünü Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yaraş'ın yürüttüğü etkinliğin gönüllü elçiğini oyuncu Burcu Kara, şarkıcı Can Bonomo, komedyen Ceyhun Yılmaz ve milli sporcular Ahmet Arslan ve Naz Aydemir üstleniyor.

"Dünya koşamayanlar için koşacak" sloganıyla omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenecek Wings for Life World Run etkinliği, dünya çapındaki koşunun Türkiye parkuru olarak belirlenen Alanya'da kamuoyuna tanıtıldı. Etkinliğin Türkiye ayağının gerçekleştirileceği Alanya'da Kızıl Kule'nin önünden başlayacak parkur'da düzenlenen törende Alanya Belediye Başkanı Av. Hasan Sipahioğlu, Wings for Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı başlangıç çizgisini çivi ile işaretledi.

Wings for Life World Run; 4 Mayıs'ta 35 ülkede, 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek ve Türkiye'de Alanya'da TSİ 13:00'da başlayacak. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında koşu saati ve düz seyirli parkur gibi avantajlarıyla öne çıkan Alanya, aynı zamanda "engelsiz kent" niteliğiyle de tüm dünyadaki Wings for Life World Run mekânları arasında dikkat çekiyor. Etkinliğin amaçları ve hedefleri hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, benzersiz formata sahip bu küresel yarışın, Wings for Life Vakfı'nın misyonu doğrultusunda, omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik sakatlanmalarının kalıcı çözümü için gerçekleştirilecek araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlendiği aktarıldı. Dünya çapında 3 milyon kişinin omurilik sakatlanması sebebiyle engelli bir yaşam sürmek zorunda olduğu, yapılan araştırmaların her yıl 130 bin kişinin omurilik sakatlanmasına uğradığı ve felç geçirdiği, Türkiye'de ise 150 bin üzerinde omurilik felçlisinin olduğunun tahmin edildiği kamuoyuyla paylaşıldı.

Alanya'da düzenlenen tören sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında Antalya Belediye Başkanı Av. Hasan Sipahioğlu Wings for Life World Run için "Engelliler yararına 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Wings for Life World Run'a ev sahipliği yapmamızın bizim için çok önemli ve gurur verici olduğunu ifade etmek isterim. Tüm dünyada aynı anda koşulacak bu uluslararası etkinliğin engelsiz şehir Alanya'da gerçekleştirilecek olması bizi çok mutlu ediyor. Biz de"Herkes için Alanya" diyerek bu yarışmada herkesi görmeyi istiyoruz. Bu organizasyonda yer aldığımız için memnuniyet duyuyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Wings for Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş ise "Bu etkinlik için yaptığımız parkur araştırmalarında en uygun yerin Antalya – Alanya yolu olduğunu gördük. Bu yolda 100 kilometrelik bir parkur olacak ve her 5 kilometrede bir su istasyonları kurulacak. Her koşucunun üzerinde bir çip olacak ve bu çip sayesinde koşucunun takibi gerçekleştirilecek. www.wingsforlifeworldrun.com adresine girerek kayıt yaptırılan yarış için 50 TL kayıt ücreti alınıyor ve bu ücretlerin tamamı Wings for Life Vakfı'na bağışlanacak." şeklinde konuştu.

Benzersiz format, unutulmayacak küresel koşu deneyimi...

Amatör koşucular ve profesyonel atletler dâhil her düzeyde sporcunun, yarışa katılan ülkelerden dilediğinde koşabileceği, benzersiz formata sahip Wings for Life World Run'a 20 Nisan Pazar gecesine kadar wingsforlifeworldrun.com adresinden kayıt olunabiliyor. Alanya'da Kızıl Kule'nin önünden başlayacak parkur Antalya'ya doğru sahilin yanındaki ana yoldan devam edecek. Dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce kişinin birbiriyle yarışacağı, tüm dünyada aynı anda başlayacak küresel yarışta alışılagelmiş, sabit bir bitiş çizgisi olmayacak. Yarış başladıktan yarım saat sonra başlangıç noktasından yola çıkacak takip aracı tarafından geçilen katılımcılar yarıştan elenecek. Her ülkedeki takip araçlarından alınan sinyallere göre sona kalan kadın ve erkek 2 yarışmacı global yarışın tüm dünyadaki kazananları olacak. Global birinciler dünya turu kazanırken her ülkenin kadın ve erkek birincileri ise gelecek yıl istedikleri bir parkurda koşma hakkına sahip olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 35 Ülkede Aynı Anda Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement