Manisa'da Velilerden Okulun Kapatılmasına Tepki - Son Dakika
Eğitim

Manisa'da Velilerden Okulun Kapatılmasına Tepki

Manisa\'da Velilerden Okulun Kapatılmasına Tepki

Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Kemerdamları'ndaki okulun ortaokul kısmının kapatılmasına öğrenci velileri tepki gösterdi.

17.06.2014 17:09  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Salihli İlçesi'ndeki Kemerdamları'nda ortaokul bölümünün kapatılıp ilkokul bölümünün birleştirilmesi kararına, veliler tepki gösterdi. 185 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun ortaokul kısmının kapatılması kararı üzerine 30'a yakın öğrenci velisi Valilik önüne gelerek tepkilerini dile getirdi. Okulun ortaokul kısmının kapatılması sonucunda ilkokul öğrencilerinin bir arada öğrenim göreceğini dile getiren veliler, aralarında 350 imza toplayarak hazırladıkları dilekçeyi valiliğe sundu.

"HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI"
Salihli İlçesi'ne bağlı Kemerdamlar Mahallesi'nin ismini taşıyan okulun ortaokul bölümünün kapatılması hakkında kendilerine bir açıklama yapılmadığını dile getiren Mahalle Muhtarı Muammer Koç, "İlçe Mili Eğitim, Kaymakamlık ve Valiliğe kadar geldik. İnşallah okulumuz tekrar açılır. İlkokul köyde kalıyor ama ortaokul kısmının nereye gideceğini biz bilmiyoruz. Okulumuz başarılı bir okul, 185 öğrenci var. Neden kapatıldığını bilmiyoruz" diye konuştu.


"MÜDÜR BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKIN DEDİ"
Öğrenci velilerinden Zeynep Karadelen de okul müdürünün kendilerine, bu olayın peşini bırakmaları yönünde cevap verdiğini öne sürerek, "Müdürümüz arıyor, 'Bu işin peşini bırakın' diyor. Nerede bu devlet? Çocuklarımızın bundan sonra eğitimlerine nerede devam edeceği belli değil. Çocuklarımızı hiç okula göndermeyelim evde otursun, çoban olsunlar. Bundan bin kat iyidir. Biz öğretmenlerimiz ve okulumuzdan memnunuz" dedi. Konuşmaların ardından mahalle muhtarı Koç, toplanan 350 imzayı Manisa Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti.





DHA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Manisa'da Velilerden Okulun Kapatılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement