36. Manaki Kardeşler Film Festivali Manastır'da Başladı - Son Dakika
Güncel

36. Manaki Kardeşler Film Festivali Manastır'da Başladı

Balkanlar'ın ilk kameramanları olarak kabul edilen Manaki Kardeşler adına düzenlenen Uluslararası Manaki Kardeşler Film Festivali'nin 36'ıncısı Makedonya'nın Manastır şehrinde başladı.

19.09.2015 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkanlar'ın ilk kameramanları olarak kabul edilen Manaki Kardeşler adına düzenlenen Uluslararası Manaki Kardeşler Film Festivali'nin 36'ıncısı Makedonya'nın Manastır şehrinde başladı.

Svetozar Ristovski yönetmenliğinde Makedonya yapımı 'Lazar' filminin gösterilmesiyle başlayan festivalin ilk gecesinde dünya film sanatına katkılarından dolayı Rus Aleksey Serebryakov'a Altın Kamera 300 ödülü Manastır belediye başkanı Vladimir Talevski tarafından verildi. Aynı ödüle layık görülen ünlü aktör İtalyan asıllı İsviçreli Bruno Ganz alakta alkışlanarak ödülünü Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska - Milevska'nın elinden aldı.

Kültür Bakanı, Manaki Kardeşler Film Festivali'ini önemine değindikten sonra Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov bu yıl ki Altın Kamera 300 yaşam boyu başarı ödülünü Polonyalı film ve televizyon yönetmeni Ryszard Lenczewski verdi. Aynı ödüle layık görülen Jaromir Şofr (Çek Cumhuriyeti) ve Bozidar Bota Nikoliç'e (Sırbistan) de ödüller takdim edildi.

Balkanlar'da ilk film kameranın 110 yıldönümünde gerçekleşen Film Festivaline 700 yerli ve yabancı film çalışanları katıldı.

Bu yıl 13 filmin yarışacağı 36. Uluslararası Manaki Kardeşler Film Festivali'n Altın Kamera 300 jürisinde Türkiye'den yazar ve aktör Ercan Kesal, Polonya'lı Ryszard Lenczewski, Sırp Bozidar Bota Nikoliç, Toronto merkezli film yapımcısı Hayet Benkara ve Makedon yönetmen Mitko Panov yer aldılar. Yeni Avrupa Sineması kategorisinin jürisi Türkiye'den ünlü oyuncu Hatice Aslan, Yariv Horowitz (İsrail) ve Vladan Petkoviç (Sırbistan) sinema sanatçılarından oluştu. 18 - 27 Eylül 2015 tarihleri arasında 13 kategoride gösterilecek 215 film arası Türk filmleri de katıldı. "En İyi Kısa Filmö dalında yarışacak filmler arasında Emre Kayış'ın yönetmenliğini yaptığı ve Şerko Ali, Gamze Kaçak ve İlke Can'ın oynadığı "Çevirmen" filmine yer verildi. SEE Kamera proğramı çerçevesinde Kaan Müjdeci'nin yönetmenliğini yaptığı, Doğan İzci, Ozan Çelik, Muttalip Mujdeci, Ezi Ergin, Hasan Özdemir, Furkan Uyar, Okan Avcı, Hasan Yazilitaş, Banu Fotocan'ın oynadığı 'Sivas' filmi de gösterilen filmler arasında. - Manastır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 36. Manaki Kardeşler Film Festivali Manastır'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement