36'ncı Dyo Resim Yarışması İçin Son Başvuru Tarihi 29 Ağustos - Son Dakika
Güncel

36'ncı Dyo Resim Yarışması İçin Son Başvuru Tarihi 29 Ağustos

Yaşar Topluluğu'nun bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk resim sanatını ve yetenekli ressamları desteklemek üzere geleneksel olarak düzenlediği Dyo Resim Yarışması'nın bu yıl 36'ncısını gerçekleştiriyor.

27.06.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar Topluluğu'nun bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk resim sanatını ve yetenekli ressamları desteklemek üzere geleneksel olarak düzenlediği Dyo Resim Yarışması'nın bu yıl 36'ncısını gerçekleştiriyor.

İlk kez 1967 yılında düzenlenen ve o tarihten bu yana resim sanatının Türkiye'de köklerini güçlü bir şekilde salmasını ve gelecek nesillere miras bırakılmasını hedeflediği belirtilen Dyo Resim Yarışması'na bu yıl başvurular, 29 Ağustos'a kadar devam edecek.

Seçici Kurulu'nda Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Aydın Ayan, Prof.Dr. Zahit Büyükişleyen, Prof. Zafer Gençaydın, Dr. Ümit Gezgin, Yalçın Gökçebağ, Doç. Hasan Kıran, Prof. Cuma Ocaklı, Prof. Mümtaz Sağlam'ın bulunduğu yarışmada değerlendirmeler 3 Eylül - 12 Eylül 2014 döneminde sırasıyla İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de yapılacak. Değerlendirme sonucunda pentür dalında seçilecek 4 eserden her birine 15 bin lira, özgün basın resim dalında 2 eserden her birine 6 bin lira ödül verilecek. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun'da sergilenecek.

-"RESİM SANATININ EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN BİRİYİZ"-

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, düzenlediği basın toplantısında, yarım yüzyıla yaklaşan süreçte, sanat tarihine ve hafızalara da birbirinden ünlü ressamları ve eserleriyle kazınan Dyo Resim Yarışması'nın, özel sektörün resim sanatına verdiği en büyük desteklerden biri olduğunu vurguladı.

İlk düzenlendiği yıl yarışmaya 91 sanatçının 271 eserle başvuruda bulunduğunu, 2012 yılında 35. kez düzenlenen yarışmaya ise 944 sanatçının bin 585 eserle katılım gösterdiğini belirten Yaşar, 2000'li yıllardan itibaren uluslararası boyut kazanan yarışmanın giderek artan bir ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın İzmir'e kazandıracağı "sanat müzesi" projesinin müjdesini veren Feyhan Yaşar, Vakfın gayrümenkullerinden, Alsancak'ta eski bir un fabrikası olan ve 2013 yılına kadar Yaşar Üniversitesi tarafından kullanılan binanın bir sanat müzesi olarak hizmet vermek üzere tasarlandığını, 4 bin 700 metrekare alan üzerine kurulu olacak müzede Dyo Resim Yarışması koleksiyonunun yanı sıra kilim, halı ve toprak altı eserlerin de sergileneceğini belirtti. Uluslararası sanatçıların eserlerinin İzmir'de sanatseverlerle buluşmasına aracılık edecek olan sanat müzesinde sergi alanları, dinlenme birimleri, yönetim odaları, sanat atölyeleri ve konferans salonu bulunacak.

- 47 YILDA 12 BİN 886 SANATÇI VE 21 BİN 715 ESER KATILDI-

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar,yarışmanın tarihi hakkında bilgi verirken "Dyo Resim Yarışması'na bugüne kadar 12 bin 886 sanatçı 21 bin 715 eserle yarışmaya katıldı. 196 eser ödül kazanırken 2 bin 733 eser sergilenmeye değer bulundu. 25 şehirde 127 sergi açtık, binlerce sanatsever Dyo Resim Yarışması eserlerini ziyaret etti. Bu rakamlara baktığımızda yarışmanın Türk Resim Sanatı için ne kadar büyük bir değer yarattığını görebiliyoruz. Dyo Resim Yarışması'na sanatçı ve sanatseverlerin gösterdiği ilgi, Yaşar Topluluğu'nun topluma fayda sağlayan bir etkinlik yaptığının da önemli bir göstergesidir" diye konuştu.

Sosyal faaliyetlerin ekonomik faaliyetlerin gölgesinde kalmasını engellemek amacıyla Dyo Resim Yarışması, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim Vakfı tarafından iki yılda bir düzenleniyor. İlk yıl yarışma ve ödüllendirme yapılırken; ikinci yıl, ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler Türkiye genelinde belirlenen şehirlerde sergileniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 36'ncı Dyo Resim Yarışması İçin Son Başvuru Tarihi 29 Ağustos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement