37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım'da Açılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım'da Açılacak

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10 Kasım'da kapılarını açacak.

07.11.2018 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10 Kasım'da kapılarını açacak.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu fuar, bu yıl "Hayatı Edebiyatla Kuşatmak" ana temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece'de gerçekleştirilecek.

Yurt içi ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda, 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 kültür etkinliği yapılacak.

Selim İleri'nin "Onur Yazarı" olduğu fuar kapsamında düzenlenen imza günlerinde birçok yazar okurlarıyla bir araya gelirken, Mustafa Kemal Atatürk de "Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" kapsamında fuar açılışında anılacak.

Everest Yayınları ve TÜYAP tarafından düzenlenen "Selim İleri Edebiyatı" panellerinin 10 Kasım'daki Doğan Hızlan'ın yönettiği ilk oturumuna, Ayşe Sarısayın, Gül İrepoğlu, ve Beşir Ayvazoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Türkan Şoray'dan "Arkadaşım Selim" söyleşisi

Oturumun ikinci paneli ise 18 Kasım'da Metin Celal'in yönetimi ve Turhan Günay, Atilla Birkiye, Fatih Altuğ, Handan İnci ve Filiz Aygündüz'ün konuşmalarıyla gerçekleşecek.

Bu paneli ise Eray Ak'ın yöneteceği, Jale Sancak, Sibel Oral, Onur Caymaz ve Burcu Aktaş'ın konuşmacı olacakları, "Selim İleri ve Sonraki Kuşaklar" paneli takip edecek.

Faruk Şüyün'ün yöneteceği 11 Kasım'daki "Arkadaşım Selim" söyleşisinin konuğu Yeşilçam'ın "Sultan"ı Türkan Şoray olurken, Türkiye Yayıncılar Birliği ile birlikte ilk kez organize edilen illüstratör ve yayıncıların buluşacağı etkinliğe, 64 illüstratör ve 35 yayıncı katılacak.

Fuarın özellikle genç kuşak okurlarına yönelik tasarlanan yeni etkinlik alanında, gençler için farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Fuarda, seçme metin ve fotoğraflardan oluşan "Arkadaşım Selim" sergisinin yanı sıra, yakın zamanda hayatını kaybeden duayen foto muhabiri Ara Güler sergisi de "37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı" boyunca açık kalacak.

ARTİST 2018/ 28. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 18 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım'da Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı
    09:38 İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı

    İzmir Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement