38. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali - Son Dakika
Spor

38. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali

Artvin'de, 38'incisi düzenlenen "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali" kapsamındaki boğa güreşleri başladı.

30.06.2018 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, 38'incisi düzenlenen "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali" kapsamındaki boğa güreşleri başladı.

Yaklaşık iki asırlık geçmişe sahip boğa güreşleri, 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştiriliyor. Boğa güreşlerinin ilk gününde "deste, ayak, küçük orta ve süperbaş" kategorisinde, 64 boğa arenada kıyasıya mücadele etti.

380 kilograma kadar boğaların güreştiği "deste" kategorisinde, Levent Yavuz'a ait "Sarı" isimli boğa, 381-400 kilogram arası hayvanların mücadele ettiği "ayak" kategorisinde de Uğur İnce'ye ait "Canpolat" isimli boğa birinci oldu.

Festivalde 431-500 kilogram arasında boğaların güreştiği "küçük orta" ve 790 kilogram üzeri boğaların güreştiği "süperbaş" kategorisinin final müsabakaları ise yarın yapılacak.

Festivalin son gününde ayrıca "büyük orta", "başaltı" ve "baş boğa" kategorisinde, 66 boğa arenaya çıkacak. Toplam 130 boğanın güreştirildiği festivalde 70 bin lira para ödülü dağıtılacak.

"Ustura Nişan"a alkış

Boğa güreşlerinin kadın katılımcısı Şengül Turan, "Ustura Nişan" isimli boğasıyla vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Festival kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda karakucak güreşleri de yapıldı. 12 kategoride 90 sporcunun mücadele ettiği güreşlerin başpehlivanı Abdi Alkan'ı yenen Onur Alkanoğlu oldu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 38 yıldır düzenlenen festivalin, bundan sonra huzur, sükunet ve kardeşlik için yapılmasını temenni ederek, "Ülkemizin ve ilimizin kardeşliğine katkı yapan festivalin, gönül coğrafyamız çapında devam etmesini gönülden diliyorum." dedi.

Kocatepe: "Boğa bizim sembolümüz"

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de boğa güreşlerinin, yöre insanının asırlarca biriktirdiği bir kültür olduğunu, festivalle bu kültürü yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Burada boğalarımızı barıştırıyoruz. Tabiat, bütün canlıların iç içe yaşayabildiği bir yer. Kafkasör'de bütün canlılar, adeta doğa kongresini yapıyor. Buradan tüm insanlığa örnek oluyoruz." diye konuştu.

Boğa güreşlerinin yıllarca İspanya üzerinden tanıtılmaya çalışıldığını dile getiren Kocatepe, "Oradaki boğaların insanlarla mücadelesi, ezmek ve ezilmek üzerine kurulmuş, kapitalist anlayışın propagandasını yapıyor. Öldüreceksiniz ve öleceksiniz. Oysa burada ne öldürmek ne birbirine zarar vermek var. Biz burada dostça, kardeşçe, barışçıl yaşamın mesajını dünyaya veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kafkasör'ün, Artvin'in markası olduğunu vurgulayan Kocatepe, "Geleceğini turizmde arayan bir kent olarak bu tarz marka değerlere ihtiyaç var. Boğa bizim sembolümüz. Kafkasör de boğa güreşlerinin yapıldığı yer. Artvin deyince insanların aklına Kafkasör geliyor. Bu markayı 4 yılda uluslararası boyuta taşıyarak tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Festivale, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 38. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.


Advertisement