38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Trakya Üniversitesi’nin en sahipliğini yaptığı 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu gerçekleştirildi.

24.05.2016 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Trakya Üniversitesi'nin en sahipliğini yaptığı 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bilim Kurulu adına Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük ve Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında, bölgedeki arkeolojik araştırmalar için oldukça zengin bir bölge olduğunu belirterek, üniversitenin de güçlü ve dinamik bir arkeoloji bölümünün bulunduğunu vurguladı. Rektör Yörük, üniversitenin Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burçin Erdoğu'nun Gökçeada Uğurlu- Zeytinlik Kazısı, Doç. Dr. Özlem Çevik'in Ulucak Höyük Kazısı ve Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç'ın Sinanköy Kazıları ile Ülkemizin arkeolojik kazı çalışmalarına önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Yörük, ayrıca TÜTAGEM'in çok gelişmiş analiz yeteneklerine sahip bir altyapısı olduğunu belirterek, arkeolojik buluntuların da bu cihazlarımızla ayrıntılı bir şekilde analiz edilebileceğini söyledi.

Rektör Yörük, üniversite olarak alanında Dünya'nın en önemli sempozyumlarından olan 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emiğe geçen herkese teşekkür etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement