38 Yılda Türk Kızılayı'na 67 Kez Bağışta Bulundu - Son Dakika
Güncel

38 Yılda Türk Kızılayı'na 67 Kez Bağışta Bulundu

SAMSUN'da yaşayan 58 yaşındaki Tamer Ergün, 38 yılda Türk Kızılayı'na 67 kan ve aferez trombosit bağışında bulundu.

13.09.2017 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN'da yaşayan 58 yaşındaki Tamer Ergün, 38 yılda Türk Kızılayı'na 67 kan ve aferez trombosit bağışında bulundu. Türk Kızılayı tarafından yaptığı bağışlar nedeniyle kendisine bronz, gümüş ve altın madalya ile plaket verildi. Ergün, özellikle kanser ve kan hastalığı tedavisi gören kişiler için ihtiyaç duyulan aferez trombosit ihtiyacı olduğunda mutlaka bağışta bulunmaya çalıştığını söyledi.

Samsun'da yaşayan ve emekli banka çalışanı olan Tamer Ergün, özellik kan ve aferez trombosit bağışı konusundaki duyarlılığı nedeniyle takdir topluyor. İlk kez 20 yaşındayken kan bağışında bulunan Ergün aradan geçen 38 yılda Türk Kızılay'ına 67 kez kan ve aferez trombosit bağışında bulundu. Türk Kızılayı tarafından yaptığı bağışlar nedeniyle Ergün'e bronz, gümüş ve altın madalya ile plaket verildi. Gönüllü kan bağışçısı olmanın çok önemli olduğunu söyleyen Tamer Ergün, "Kan sürekli ihtiyaçtır ve yapay olarak yapılamaz. Mutlaka bir insanın başka bir insan için kendi kanını bağışlaması gerekiyor. Bu noktada yapılan her kan bağışı, çok kritik ve önemlidir. Ben bunun bilincinde olarak Türk Kızılayı'na yıllardır bağışta bulunuyorum. Özelikle son yıllarda aferez trombosit bağışı konusunda çok mesafe aldık. Kanser hastaları ve kan hastalığı tedavisi gören kişiler için aferez trombosit çok önemli. Çok kritik bir bağıştır. Ben elimden geldiğince bu bağışı yapıyorum. Hatta özellikle kan kanseri tedavisi gören çocuklar için ihtiyaç oluyor. Haber verdiklerinde hemen ihtiyaç olduğunu öğrenip bağışta bulunuyorum" diye konuştu.

Oğlunun da kendi izinden gittiğini ve Kızılay'a kan bağışında bulunduğunu söyleyerek, "Ömrüm ve sağlığım el verdikçe bağışta kan ve aferez trombosit bağışında bulunmaya devam edeceğim. Ben herkesi bağışta bulunmaya davet ediyorum. Herkesin bir gün kan ihtiyacı olabilir. O yüzden herkesin başkaları için kan bağışında bulunmaları gerekiyor" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 38 Yılda Türk Kızılayı'na 67 Kez Bağışta Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement