39 Yaşındaki Buffon Ödüle Doymuyor - Son Dakika
Spor

39 Yaşındaki Buffon Ödüle Doymuyor

39 Yaşındaki Buffon Ödüle Doymuyor

Efsanevi kaleci Serie A'da geçtiğimiz sezonun en iyi futbolcusu ödülüne layık görüldü.

28.11.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezon sonunda futbolu bırakmaya hazırlanan İtalya'nın efsanevi kalecisi , Serie A'da geçtiğimiz sezonun en değerli futbolcusu seçildi.

'un üst üste altıncı şampiyonluğuna ulaştığı 2016-17 sezonunda 30 lig maçının 13'ünde kalesini gole kapatan Buffon, 1997 yılından beri verilen bu ödülü kazanan ilk kaleci olmayı başardı. 39 yaşındaki file bekçisi ayrıca, kariyerinde 13. kez "yılın kalecisi" ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde sezonun 11'i de belli olurken, şampiyon Juventus'tan 7 isim kadroda kendine yer buldu. Buffon'un yanı sıra , , Alex Sandro,ve kariyerlerine farklı kulüplerde devam edenile , sezonun kadrosuna seçilen Juventus'lular oldu. 'den ,ve Dries Mertens ile birlkte Roma'dan11 kişilik kadroyu tamamladı.

Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamladıktan sonra bu sezon şampiyonluk adına daha iddialı gözüken Napoli'de başarının mimarı olarak gösterilenise Serie A'da yılın teknik direktörü seçilmeyi başardı. 58 yaşındaki teknik adamın kariyerinde ilk kez layık görüldüğü bu ödül, geçtiğimiz beş sezonda Juventus'u şampiyonluğa taşıyanve 'ye verilmişti.

Aynı başlıkta

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor 39 Yaşındaki Buffon Ödüle Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement