4 arkadaşını yakan sanık hakkında karar - Son Dakika
Güncel

4 arkadaşını yakan sanık hakkında karar

4 arkadaşını yakan sanık hakkında karar

Beyoğlu'nda arkadaşlarıyla kaldığı evi yakarak 4 kişinin ölümüne 2 kişinin yaralanmasına yol açan sanık Özkan Elmas kasten öldürmeden 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek suçlarından ise 40 yıl hapse mahkum edildi.

19.12.2019 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda arkadaşlarıyla kaldığı evi yakarak 4 kişinin ölümüne 2 kişinin yaralanmasına yol açan sanık Özkan Elmas kasten öldürmeden 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek suçlarından ise 40 yıl hapse mahkum edildi. Sanık Elmas karar öncesi son savunmasında, "En ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum" dedi.

İstanbul Beyoğlu'ndaki Jurnal Sokak'ta bulunan Temel Apartmanı'nda kalan 8 arkadaş arasında çıkan temizlik tartışması sonrası arkadaşları uyurken evi ateşe veren Özkan Elmas ve olaydan sonra kaçmasına yardım ettiği öne sürülen amcası Yusuf Elmas'ın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Özkan Elmas ile avukatları katılırken, yangından yaralı kurtulan Ramazan Cingözce ve yangında hayatını kaybeden Ersin Büker'in ablası Özlem Temel ve kardeşi Mehmet Büker de şikayetçi sıfatıyla duruşmada hazır bulundu.

OLAYI BİR HAFTA ÖNCEDEN PLANLADI

Duruşmada taraf avukatları ve sanık Özkan Elmas, Cumhuriyet savcısının önceki celse dosyaya sunduğu esas hakkındaki mütalaasına karşın beyanda bulundu. Söz alan müştekilerin avukatları sanık Elmas'ın olayı bir hafta öncesinden planladığını kaydederek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

"AİLELERİN ACILARINI İNDİRECEKSE EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMAK İSTİYORUM"

Duruşmada son sözü için söz verilen sanık Özkan Elmas, amacının öldürmek olmadığını kaydetti.

İddia edildiği gibi olayı bir hafta öncesinden planlamadım diyen Elmas, "Arkadaşlarımın ailesinin acılarına saygımdan dolayı kendimi savunmayacaktım. Ama iddia edildiği gibi öldürmek gibi bir planım kesinlikle yoktu. Benim eşyalarıma zarar verilmişti. Bende eşyalara zarar vermek istedim. Ailelerin acılarını bir nebze de olsa indirecekse eğer en ağır şekilde cezalandırılmak istiyorum" dedi.

"SEN CANİSİN, 4 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜN"

Elmas'ın son sözlerinin ardından olayda hayatını kaybedenlerden Murat Kayacan'ın yakınları sanığa tepki gösterdi. Kayacan'ın halası olduğu öğrenilen bir kadın sanık Elmas'a, "Sen canisin oğlum. Sen 4 kişiyi öldürdün. Canımızı yaktın" dedi.

4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 40 YIL HAPİS

Sanık Elmas'ın son beyanlarının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme sanık Elmas'ı 4 kişiyi kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Olayda yaralanan 2 kişi yönünden kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 36 yıl hapse çarptırılan Elmas, mala zarar verme ve genel güvenliği tehlikeye atmak suçlarından ise 4 yıl olmak üzere toplamda 40 yıl hapse mahkum edildi.

Mahkeme, olayın ardından sanık Burak Elmas'ın kaçmasına yardım ettiği öne sürülen amcası Yusuf Elmas'ın ise beraatine karar verdi.

(İrem Demir - Mehmet Yusuf Melikoğlu/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 arkadaşını yakan sanık hakkında karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    16:34 Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Filografi sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Mühür' sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, geleneksel ve modern eserlerin yer aldığı belirtilirken, serginin 30 Nisan'a kadar açık olacağı ifade edildi.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart Ayında 483 Konut Satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart Ayında 483 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında toplamda 483 adet konut satışı gerçekleşti. Çankırı'da konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azalırken, Kastamonu'da ise yüzde 8,1 azaldı.

  • Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek
    16:33 Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek

    Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan bir kepçe operatörü, kazı yaparken bulduğu tanksavar roketini müdürlüğe getirdi. Bilgi verilmesi üzerine bomba imha ekipleri sevk edildi ve güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede boş bir tanksavar eğitim roketi olduğu tespit edilen mühimmat, farklı bir yerde imha edilmek üzere bölgeden götürüldü.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.


Advertisement