4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödeyen adam isyan etti - Son Dakika
3.Sayfa

4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödeyen adam isyan etti

Adana'da boşandığı eşine ve 2 çocuğuna 4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödeyen adam, isyan bayrağını çekti. İlaç katılım payı da ödeyince maaşından 25 TL kalan adam nafakanın yeniden düzenlenmesi için destek istiyor.

27.05.2022 11:06  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Abtullah Akçin (55), 30 sene önce Fadime Akçin (52) ile evlendi. Ancak çift, 2011 yılında boşanmaya karar verdi. O dönem çift mahkemeye başvurdu ve mahkeme Fadime Akçin hakkında tedbir nafakası verilmesine karar verdi. Çift ise daha sonra boşanmadan vazgeçti. Ancak 2017 yılında çift boşandı.

NAFAKA EMEKLİ MAAŞINDAN KESİLMEYE BAŞLANDI

Çift ayrıldıktan sonra mahkeme, Fadime Akçin ve çiftin 2 çocukları için Abtullah Akçin'in toplam 900 lira nafaka ödemesine karar verdi. Abtullah Akçin maaşından nafakaları öderken 2019 senesinde emekli oldu. Akçin emekli olduktan sonra eşi ve çocukları için ödediği nafaka emekli maaşından kesilmeye başladı. Ancak nafaka, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) doğrultusunda sürekli arttı. Ayrıca mahkeme, 2011 yılında verilen ve hiç ödenmeyen tedbir nafakasının da geriye dönük faizle birlikte ödemesine karar verdi.

Emekli maaşı kadar nafaka ödüyor: Maaşından 25 TL kaldı

ELİNDE 25 TL PARA KALDI

Abtullah Akçin, 4 bin 672 liralık maaşından emekli maaşından geçen ay 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödedi. Ayrıca ilaç aldığı için katılım payı da ödeyen adamın maaşından 25 TL eline para kaldı.

Emekli maaşı kadar nafaka ödüyor: Maaşından 25 TL kaldı

"BU AY ELİME HİÇ PARA KALMADI"

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Abtullah Akçin, nafakasının düzenlenmesi için yardım beklediğini söyleyerek, "İlk zamanlar 300 lira ödüyordum. Şimdi 4 bin lirayı geçti. 2011 ve 2017 yılı arasındaki birikmiş nafakanın icrasını da ödüyorum. Bu ay elime hiç para kalmadı. 2 icra, 4 nafaka ödüyorum" dedi.

"BENİM GİBİ BİRÇOK MAĞDUR VAR"

Özel okulda öğretmenliğe başlayan kızı içinde nafaka ödediğini öne süren Akçin, "Normalde o kızım SGK'lı olduğu anda nafakanın kesilmesi lazım ama yok olmadı. Bizim illa mahkemeye vermemiz lazım. Çok zorlanıyorum. Benim gibi birçok mağdur var. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum" ifadelerini kullandı.

4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödeyen adam isyan etti
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 4 bin 672 liralık maaşından 4 bin 626 lira 77 kuruş nafaka ödeyen adam isyan etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • DOĞRUCU DOĞRUCU : ADALET BAKANLIĞI SAYIN BAKANIM BEKİR BOZDAĞ nafakanın her türlüsü kanun dışıdır, bu işi çözmelisiniz, eski eşe çocuğa ve nafaka olayı bitirilmeli, madem herşey yurt dışına göre uyum sağlıyoruz orada çocuklar 18 yaşında evden ayrlıyor ana baba bakmıyor , sizler birde üniversite okusun iş bulana kadar nafa ödesin aile böyle işmi olur insanlar intihar ediyor bu nafaka yüzünden bunun bir yasayla ortadan kaldırılması lazım 9 0 Yanıtla
  • Caner kayalı: 21.Yüzyılda bu kadar ilkel bir uygulamanın olması akıl karı bir iş değil.Ha başlık parası garabeti,ha bu nafaka.Söze geldi mi neymiş erkek ile kadın her acıdan eşittir.Mangallarda küller kalmıyor erkeğinden kadınına sözde entel danteller.Ama uygulamaya geldiniz mi bir insan diğerine para ödüyor neden kardeşim.Sebep nedir ya.Hani eşitlik vardı.Ben kadın olsam boşandığım,adam yerine koymadığım,koca yerine koymadığım adamın parasını yemem.Bir gram kadınlık gururum varsa yemem ya.Dünyada nasıl acaba 9 0 Yanıtla
  • DOĞRUCU DOĞRUCU : Zehir zıkkım olsun o nafakayı alıpta yiyenlere rabbim hasatlık parası yapsın onlara , böyle adalet olurmu , nafaka durumu iyi olan kişini imkanları doğrultusunda durumu kötü olan tarafa ödediği zoraki bir paradır, ne çocuğa ne eski eşe kimse kimseye nafaka ödememelidir, bunu kullanan çok sayıda kadın var , adalet zaten yok git nerden bulursan bul öde diyor, ödemezsen yada ödeyecek gücün yoksa hapse atıyor yazıklar olsun böyle sistemede adalete de. haram olsun güle güle yemeyi nasip etmesin 7 0 Yanıtla
  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.


Advertisement