4 Bin Sahte Altını Yolda Bulmuş - Son Dakika
Güncel

4 Bin Sahte Altını Yolda Bulmuş

4 Bin Sahte Altını Yolda Bulmuş

Konya'da 4 Bin Adet Sahte Reşadiye Altını ile Yakalanan Terör Örgütü PKK Mensubu Olmaktan Sabıkalı Mahir K., Altınları Torbayla Yolda Bulduğunu Söyledi.

26.09.2007 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 4 bin adet sahte reşadiye altını ile yakalanan terör örgütü PKK mensubu olmaktan sabıkalı Mahir K., altınları torbayla yolda bulduğunu ve kendisinin hayatında hiç altın görmediği için gerçek olup olmadığını bilmediğini söyledi. Mahir K. aynı zamanda geçmişteki PKK'ya üye olmaktan sabıkası olmasını ise "Beni kullandılar" şeklinde açıkladı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen sahte altın davasına tutuklu sanık Mahir K. ile Serkan D. ve avukatları katıldı. 4 bin adet sahte altınla yakalanmalarıyla ilgili savunmalarını yapan sanıklardan dolandırıcılıktan sabıkalı Serkan D., "Benim altınlardan haberim yok. Araba benimdi ama Mahir benden habersiz koymuş. Yakalanan ehliyet ise bir akrabamındı. Akrabamın ehliyetini alıp kendi resmimi yapıştırmıştım" dedi.

Suçlamarla ilgili Mahir K. ise, "Ben Elazığ'da yürürken bir gecekondu'nun yakınındaki yolda çuval içerisinde toprakla karışık altınları buldum. Bunların gerçek olup olmadığını bilmiyordum. Serkan'ın arabasını almıştım, altınları da bu arabaya koydum, onun haberi yoktu. Daha sonra Serkan'la İzmir'e yakınlarımıza gitmek için yola çıktık. Konya'da mola verdiğimizde polis bizi durdurdu ve arama yaptı altınları buldu. Ben hayatımda altın görmediğim için bunların gerçek olup olmadığını bilmiyordum. Geçmişimde

terör örgütüne üye olmaktan sabıkam var. Ben çok saf olduğum için beni kullandılar, bu yüzden Elazığ'da bu altınları kimseye gerçek mi sahte mi diye gösteremedim. Akrabalarım sabıkam nedeniyle beni yanlış anlar diye düşündüm" dedi.

Mahkeme heyeti, sahte altınları Merkez Bankasına gönderilerek, piyasaya sürümde inandırıcılığının bulunup bulunmadığını tespitini istedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Polis, 27 Temmuz tarihinde şüphelendikleri bir otomobili durdurup arama yaptıklarında 4 bin adet sahte reşadiye altın bulurken, 1 sahte ehliyet ele geçirmişti. Şüphelilerden Mahir K.'nin daha önceden terör örgütüne üye olmaktan sabıkası olduğu, Serkan D.'nin ise dolandırıcılıktan sabıkalı olduğunu belirlenmiş, şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

(HİV-İP-MEF-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Bin Sahte Altını Yolda Bulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement