4 Farklı Ülkenin Gençleri Kamboçya Yollarında - Son Dakika
Güncel

4 Farklı Ülkenin Gençleri Kamboçya Yollarında

Kamboçya'daki Çocuklara Yardım Amacıyla Biraraya Gelerek Almanya'dan Kamboçya'ya Giden 8 Genç, Turlarının İzmit Durağında Mola Verdi.

09.08.2007 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamboçya'daki çocuklara yardım amacıyla biraraya gelerek Almanya'dan Kamboçya'ya giden 8 genç, turlarının İzmit durağında mola verdi.

Ölüm tarlaları ve iç savaşlar ile dünya gündeminde yer bulan Kamboçya'daki çocuklara yardım toplamak gayesiyle biraraya gelen 4 Amerikalı, 2 İngiliz, 1 İspanyol ve 1 Macar genç, 25 bin kilometre sürecek yolculuklarının sonunda 300 bin ABD doları toplamayı hedefliyor. Almanya'dan Sovyetler Birliği döneminden kalma ve dünyanın en kötü otomobilleri olarak bilinen araçlar ile yol çıkan gençler, şu ana kadar 5 bin dolar para topladı. Saraybahçe Belediyesi'ni ziyaret eden gençlere çeşitli hediyeler verildi.

20 ülkeyi gezeceklerini söyleyen Dan Murdoch, "200 dolara aldığımız araçlara bin dolar masraf yaparak çalışır duruma getirdik. Çeşitli sponsorlar bularak yola çıktık. Almanya'dan yola çıktık. Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan'dan sonra şimdi de Türkiye'deyiz. Buradan Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Moğolistan, Çin Vietnam, Loas ve Kamboçya'ya ulaşacağız. Şu ana kadar 5 bin dolar topladık. Bu para bile

Kamboçya için büyük para. Hedefimiz 300 bin dolar. 4 arkadaşımız Kamboçya'ya ulaştıktan sonra öğretimleri için ülkelerine dönecek. Ancak 4 arkadaş 1 yıl boyunca Kamboçya'da kalarak gönüllü olarak yardım kuruluşlarında çalışacağız" dedi.

20 Kasım'da Kamboçya'da olmayı planlayan gençler yol boyunca benzinlerini kendi ceplerinden karşılarken, grubun konaklama ve yiyecek ihtiyaçları sivil toplum kuruluşları ve belediyeler tarafından karşılanacak.

Yolculuğu adım adım izlemek ve yardımda bulunmak isteyenler www.trabanttrek.org adresinden maceracı gençlere ulaşabilecek.

(GA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Farklı Ülkenin Gençleri Kamboçya Yollarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement