4. Geleneksel Semerkand Hayra Davet Şenliği - Son Dakika
Güncel

4. Geleneksel Semerkand Hayra Davet Şenliği

Bursa'da devam eden 4. Geleneksel Semerkand Hayra Davet Şenliğine 6 günde 300 bin kişi ziyaret etti.

27.05.2016 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da devam eden 4. Geleneksel Semerkand Hayra Davet Şenliğine 6 günde 300 bin kişi ziyaret etti.

Şenlik koordinatörü Hakan Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Osmangazi ilçesi Kültürpark altı Sıcaksu mevkisindeki iki katlı bir plazada gerçekleşen şenlikte, 7 il ve 130 ilçeden katılımcıların stant açtığını söyledi.

Gökçe, plazanın alt katının şenlik çarşısı olarak değerlendirildiğini, üst katında ise kadınlara özel el emeği göz nuru çeyiz ürünlerinin satıldığını ifade etti.

Bahçede ziyaretçilerin yemek yiyebileceği yerlerin bulunduğunu aktaran Gökçe, ayrıca Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Bekir Develi, Bayram Büyükoruç ve Murat Belet gibi sanatçıların katılımıyla halka açık konserler ve şiir dinletilerinin düzenlendiğini belirtti.

Şenlikten elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs olarak kullanılacağını dile getiren Gökçe, şunları kaydetti:

"Dünyanın herhangi bir yerinde başının okşanmasını bekleyen bir yetim vardır. Şenlikte elde edilecek gelir, bu yetimle o başı okşayacak eli buluşturacak. Yine dünyanın herhangi bir yerinde iffetiyle açlığı arasında tercihe zorlanmış gençler vardır. Onlar açlığı tercih etmişlerdir. Onların onurlu duruşlarının yanında durmak için kullanılacak yardımlardır. Ayrıca buradan elde edilecek gelir, 'Din ilimsiz olmaz, ilim alimsiz olmaz' düsturundan yola çıkarak ilim zırhını kuşanmak için koşturan çabalayan Kur'an kurslarında, ilim meclislerinde ders alan öğrenciler vardır, onlara lokma, hırka, kitap için kullanılacak."

Gökçe, şenliğin 31 Mayıs'ta sona ereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Geleneksel Semerkand Hayra Davet Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement