4. Geleneksel Siirt Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

4. Geleneksel Siirt Tanıtım Günleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, toprağından kopmadan, ona vefa duyan herkesin özel ve kıymetli olduğunu belirterek, "Evrensel olmanın şartı kendi kültürüne kök salmaktır.

21.10.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, toprağından kopmadan, ona vefa duyan herkesin özel ve kıymetli olduğunu belirterek, "Evrensel olmanın şartı kendi kültürüne kök salmaktır. Anadolumuzun yerel değerlerini ne kadar tanıtır, yeni nesilere ne kadar öğretirsek, bu oranda küresel değerler üretebiliriz. Bu tür toplantılar kültürü, geleneği canlı tutmanın, hatırlamanın vesilesidir." dedi.

Emine Erdoğan, Siirt Valiliği'nin himayesinde, Siirt Vakfı tarafından Siirt Belediyesi'nin desteğiyle Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "4. Geleneksel Siirt Tanıtım Günleri"ne katıldı.

Katılımcıları Arapça selamlayan Erdoğan, etkinlikte Siirt'in tarihinin, kültürünün ve yöresel tatlarının tanıtıldığını söyledi.

Siirt'in 12 bin yıllık geçmişi ve 3 dilli kültürüyle birçok medeniyeti barındırdığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstanbullu ve Siirtli hemşehrilerimiz bu anlamlı etkinlikte buluşup, kaynaşıyor. Toprağından kopmadan, ona vefa duyan herkes, bizim içi özeldir, kıymetlidir. Evrensel olmanın şartı kendi kültürüne kök salmaktır. Anadolumuzun yerel değerlerini ne kadar tanıtır, yeni nesilere ne kadar öğretirsek, bu oranda küresel değerler üretebiliriz. Bu tür toplantılar kültürü, geleneği canlı tutmanın, hatırlamanın vesilesidir. Siirt Tanıtım Günleri vesilesiyle Siirt'in yöresel lezzetlerini, bıttım sabununu tanıtma fırsatımız olacak. Ayrıca evliyalar şehri olan Siirt'in manevi güzelliklerini de zikretmeliyiz. Bu kıymetleri kültür ve inanç turizmine kazandırmalıyız. Daha çok insanı Siirt'in zenginlikleriyle tanıştırmalıyız."

"AK Parti iktidarı döneminde Kürt meselesini bitirdik"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, artık Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını ifade ederek, Siirt'te Kürt, Arap ve Türklerin kardeşçe yaşadığını vurguladı.

Siirt'in bir dönem ihmal edildiğini dile getiren Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ihmal edilmişlikte uzun yıllar devletin yönetimindeki fonksiyonsuzluk, eksiklik ve kusurların çok önemli payı var. Terörün birtakım yatırımları engellemeleri dolayısıyla bu ihmaller bir şekilde devam etti geldi. Büyük bir iftiharla söylüyorum ki şu anda Siirt'te terörden eser yok. Özellikle son iki yıldır yürütülen terörle mücadele çalışmalarıyla teröristler hak ettikleri cezayı bulmaktadırlar. Teröre yol açabilecek şartlar ortadan kaldırılmıştır. Eskiden Kürt kardeşlerimiz ihmal ediliyordu, Kürt kardeşlerimizin haklarına gerekli ihtimam gösterilmiyordu. O yüzden bazı Kürt gençlerinin çok rahat kandırılabileceği bir ortam oluşuyordu. Kötü niyetli şer şebekeleri Kürt gençlerini maalesef kandırıp, silahlandırıyor, şiddete sevk edebiliyordu. Ama AK Parti iktidarı döneminde Kürt meselesini bitirdik. Kürt sorununu ortaya çıkaran sorunları bitirdik, asimilasyonu, inkarı bitirdik. Buna rağmen terör bitmiyorsa terörün bahanesini Kürt meselesinde aramanın haddi aşmak olduğunu söylüyoruz. Terörün bahanesi, Kürt meselesi değildir."

Konuşmaların ardından Siirt halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Emine Erdoğan protokol üyeleriyle Siirt Tanıtım Günleri çadırının açılış kurdelesini kesti, stantları dolaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ikram edilen Siirt mutfağından örnekleri tattı, Bayrampaşa Belediyesi'ne ait down sendromluların çalıştığı Sevgi Kafe'yi ziyaret etti.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 18 Ekimde başlayan etkinlik, 22 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Geleneksel Siirt Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement