4. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması" - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sinema sanatçısı Ediz Hun'un salona girmesi Ediz Hun'un konuşması Ödül töreninden görüntüler Antalya'da düzenlenen "4. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

08.06.2016 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sinema sanatçısı Ediz Hun'un salona girmesi

Ediz Hun'un konuşması

Ödül töreninden görüntüler Antalya'da düzenlenen "4. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde değerler eğitimi kapsamında organize edilen yarışmanın ödül töreni, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene katılan sinema sanatçısı Ediz Hun, yaptığı konuşmada, sinema oyuncusu, senarist ve yönetmen Tanju Gürsu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Gürsu'nun kendisinin yakın arkadaşı olduğunu belirten Hun, "Trabzonlu, çok değerli ve dürüst bir arkadaşımızdı. Türk sinemasına da çok önemli katkıları oldu." dedi.

Hun, öte yandan, gençlere gelecek için program yapmalarını tavsiye ederek, "Eğitim çok önemli. Devamlı bilginize yeni bilgiler eklemeniz lazım. Daima sevgiyle yolunuza devam edin." diye konuştu

Türkiye'nin zor ve acılı günler geçirdiğini ifade eden Hun, "Bazıları için bugünler çok zor. Allah sabır versin. Evlatlarımızı 20-25 yaşlarında kaybediyoruz. Bir insan 20 senede oluşuyor. Bu güzel ülke ve güzel insanlar, yüce haslete sahip Türk milleti, Atatürk'ün yolunda inşallah açık ve güzel günler görsün." dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ayrı kategorilerde düzenlenen, bu yıl 104 okuldan 145 kısa film başvurduğu yarışmada, yapılan değerlendirmeler sonucunda 17 filmin ödüle değer görüldüğü açıklandı.

İlkokullarda Kepez Arslanlar İlkokulundan yönetmenliğini Tuğra Osman Yılmaz'ın yaptığı "Hayat Bilgisi", ortaokullarda Alanya Değirmendere Ortaokulundan Berna Koç'un yönettiği "Yalancı Çoban", liselerde ise Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesinden Berk Yaşar Akay'ın yönettiği "Siyah ve Mavi", 4'üncü Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması'nın birincileri oldu.

Dereceye giren yapımlarda yer alan öğrenciler, ödül heykelciğinin yanı sıra kamera, tablet bilgisayar, bisiklet gibi hediyelerin sahibi oldu. Öğrencilere ödüllerini, Ediz Hun, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile diğer protokol üyeleri verdi.

4. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması"
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement