4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı

4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı

Samsun Tabip Odası tarafından düzenlenen "4.Genişletilmiş Hekim Çalıştayı", Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) gerçekleşti.
OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salonu'nda düzenlenen çalıştaya OMÜ Rektör Vekili Prof.Dr.Hakan Leblebicioğlu, İl Sağlık...

07.12.2013 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Tabip Odası tarafından düzenlenen "4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı", Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) gerçekleşti.

OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salonu'nda düzenlenen çalıştaya OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, "Sağlıkta dönüşüm hekimleri derinden etkiledi. Sağlıkta dönüşüm adı altında yapılanlar uygulayanları, hastaları memnun etti. Ancak bu dönüşümün başarısında en büyük katkısı olan hekimler sağlıkta dönüşümün mağduru oldu. Bu dönüşüm, hekimlerin hayatlarını alt üst etti ve bu uygulamalar sanki hekimler sistemin içinde değilmiş gibi planlandı. Sonuç itibariyle mesleğine küsmüş, defansif tıp uygulayan, mutsuz, çocuğunu hekim yapmak istemeyen hekimlerin oranı yüzde 90'lara ulaştı. Sağlıkta dönüşümün hekim ayağı eksik kaldı. Bu çalıştayda çıkan sonuçlara ilgililerin kulak vermesini istiyoruz. Amacımız üzümü yemek, bağcıyı dövmek değil. Sağlıkta dönüşümde hekimler geri bırakıldı. Sağlık Bakanlığı sağduyulu hekimlerin söylemlerine kulak versinler" dedi.

Hekimlerin ağır iş yükü altında çalıştıklarını belirten OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise, "Son yıllarda hekimlerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesinde önemli mesafeler kaydedilmesine rağmen bir yanda da ağır iş yükü altında çalışmaktalar. Yapılan yeni uygulamalar özellikle performans, tam gün gibi ve sıklıkla değişen uygulamalarla hekimlerimiz, hatta idarecilerimiz de bu sistem içersinde her zaman yeni bir duruma adapte olmak zorunda kalıyorlar. Bu açıdan baktığımızda en önemli sorun olarak da performans uygulamasında değişen durumlar ve performans uygulamasını kendi içindeki sorunlar nedeniyle çalışma barışını bozma potansiyeli taşıyor. Hekimler arasında bir arada ekip çalışması yapması gerekirken, hekimler birbiriyle yarış eden, puan kazanmaya çalışan kişiler durumuna düşmüşlerdir. Öncelikle bu sorunlara çözüm bulunması gerekiyor" diye konuştu.

Çalıştayın yararlı olacağını ifade eden OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu da, " Türkiye'nin sağlık alanında gündeminde olan konuları burada arkadaşlarımız tartışacaklar. Çalıştayın yararlı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Çalıştaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 21 Tabip Odası katıldı. Çalıştayda üniversite öğretim üyelerinin durumu, tam gün yasası, üniversitelerdeki sorunların çözüm önerileri, aile hekimlerinin sorunları, kamu hastaneleri birliklerindeki sorunlar ve hekime şiddet konuları ele alındı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement