4 Kişinin Öldüğü Çatışma Ardından Barış Yemeği - Son Dakika
Güncel

4 Kişinin Öldüğü Çatışma Ardından Barış Yemeği

4 Kişinin Öldüğü Çatışma Ardından Barış Yemeği

Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Kartepe Köyü'nde geçen ay 4 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı olayın ardından 2 aile arasındaki 'Kan davası' verilen barış yemeğiyle sona erdirildi.

07.03.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Kartepe Köyü'nde geçen ay 4 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı olayın ardından 2 aile arasındaki 'Kan davası' verilen barış yemeğiyle sona erdirildi. Barışı simgeleyen beyaz tülbent ve güvercinlerin uçurulduğu törende, husumetli aileler okunan dualar eşliğinde birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

Kartepe Köyü'nde 1 ay önce araları açık olan 'Taşkın' ve 'Aslaner' aileleri arasında, köy meydanında çocukların kavgasına, büyüklerinde karışması üzerine silahlı çatışma çıktı. Pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada saçmalara hedef olan Nusret, Vediha, Rabia ile Halil Aslaner ölürken, 2 kişi de yaralandı. Kartepe Köyü'ndeki olayın daha fazla büyümeden ve 'kan davası'na dönüşmemesi için bölgenin kanaat önderleri, husumetli olan her iki ailenin ileri gelenlerini, tarafsız bir yerde toplayarak aralarındaki husumete son vermesi için ikna etti. Yapılan görüşme sonucunda barışacaklarını ilan eden Taşkın ve Aslaner aileleri için Kartepe Köyü'nde barış töreni yapıldı. Kıl çadırların kurulduğu barışma törenine iki aile arasında arabuluculuk yapan Hadi Altun, Feridun Öncel ile Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat ile husumetli olan iki ailenin taraflarından oluşan yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Barış yemeğinin verildiği köy meydanına araçlarının kaportasına beyaz tülbent bağlayarak gelen Taşkın ailesi üyeleri, kendilerini karşılayan Aslaner aileleriyle tokalaşarak barış yemeğinin verileceği kıl çadıra geçti. Duaların okunduğu barış töreninde her iki ailenin ileri geleni İsmail Aslaner ile Mehmet Aygün tokalaşarak barışlarını ilan etti. Ardından yer sofrasında barış yemeğini yiyen taraflar, daha sonra gökyüzüne barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurttu. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 Kişinin Öldüğü Çatışma Ardından Barış Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement