4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı Sona Erdi

5 Mayıs Salı günü açılan 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, 10 Mayıs Pazar günü sona erdi.

11.05.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Fuara, 265 yazar, 350 civarında yayınevi katılırken, ziyaretçi sayısının ise 350 bini aştığı tahmin ediliyor.
Kitap Fuarı'nın son gününde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuarı ziyaret ederek, yazar ve ziyaretçilerle görüştü. AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın'ın da eşlik ettiği fuar ziyaretinde, Başkan Çakır 4. Malatya Anadolu Fuarı ile ilgili bir değerlendirme yaptı.
Türkiye'nin sayılı 2. veya 3. fuarlarından birini gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Çakır, Fuarı sahiplenmelerinden dolayı bütün Malatyalılara teşekkür etti.
Rakamlarla 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı ile ilgili istatistikleri de açıkladı. Kitap fuarında 700'ü bulan etkinlik yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, "550 imza günü 54 söyleşi, 12 panel düzenlendi. 50'nin üzerinde yazarımız okullara giderek öğrencilerimizle buluştu. Bu da hem öğrencilerimiz, hem de yazarlar adına çok olumlu oldu. 350 civarında yayınevi, 265 yazarımız geldi. Malatya'dan da 50 civarında yazarımız fuara katıldı. Ayrıca yurt dışından çok önemli misafirlerimiz vardı. Başta Raşid Gannuşi, Yahya Hamid, Şankıti, Askar Aytmatov gibi çok önemli yazarları ağırladık. Başbakan Yardımcısı ve Bakanımızın gelmesi çok önemliydi" dedi.
Malatya'ya yakışır bir fuar oldu
Malatya'ya yakışır, dolu dolu bir fuar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çakır, sadece bir kitap fuarı değil, bir kültür haftasını geride bıraktıklarını söyledi. Fuar ile birlikte hem çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırıldığını, hem de Malatya'nın tanıtıldığını kaydeden Başkan Çakır, "Burada yazarlarla, katılımcılarla görüştüğümüzde gerçekten Malatya'da inanılmaz derecede etkilendiklerini, fuarı çok iyi bulduklarını, organizasyondan son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Bu da bizi son derece memnun etti. Katılımcıların burada Malatya ile ilgili olumlu intibalarla ayrılması bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Fuarın teması; Çanakkale

Çanakkale'nin 100. Yılı dolayısıyla 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın temasının Çanakkale olarak belirlendiğini de kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu kapsamda fuarda açılan Çanakkale müze ve stantlarının da büyük ilgi çektiğini söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür

Başkan Çakır, fuarın düzenlenmesinden dolayı başta Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür A.Ş. olmak üzere emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Çakır, fuarın her sene daha kapsamlı bir hale geldiğini de belirterek, yazar, yayınevi ve okurlarla bir sonraki fuarda buluşma temennisinde bulundu.
Başkan Çakır, fuarı ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ata Atun ve eşine kuru kayısı hediye ederken, fuar süresince görev yapan bazı basın mensuplarına da kitap hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement