4. Malatya Uluslararası Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Malatya Uluslararası Film Festivali Sona Erdi

4. Malatya Uluslararası Film Festivali Sona Erdi

4. Malatya Uluslararası Film Festivali, ödül töreniyle son buldu.

22.11.2013 06:33  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Malatya Uluslararası Film Festivali, ödül töreniyle son buldu.

Malatya Kongre Merkezi'nin Kemal Sunal Salonu'nda düzenlenen törende, Ulusal Uzun Film, Ulusal Kısa Film ve Uluslararası Film Yarışmalarındaki çeşitli kategorilerde en iyi seçilen film, senaryo ve oyuncular için Kristal Kayısı Ödülü verildi.

Ulusal Uzun Film Yarışması'nda "En İyi Film", Yozgat Blues oldu.

Filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun ve yapımcısı Halil Kardaş, ödülü Vali Vasip Şahin'in elinden aldı.

Vali Şahin, Malatya'nın son 6 günü dolu dolu yaşadığını belirterek, "Malatya bu günleri unutmayacak. Bunlar siz sinema severlerin ve sinema insanlarının sayesinde oldu" dedi.

Mahmut Fazıl Coşkun da bu ödülü almanın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

- "Kemal Sunal Halk Ödülü" verildi-

Ulusal Uzun Film Yarışması kapsamında "Kemal Sunal Halk Ödülü" verildi. Halkın oylarıyla belirlenen ödülü ünlü oyuncu merhum Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal takdim etti. Ali Sunal, bu ödülün anlamlı ve çok güzel olduğuna vurgu yaparak, "Babamın adına verilecek bu ödülü aynı zamanda yeni kaybettiğimiz, babamın da hayran olduğu Nejat Uygur usta ve bütün ustalarım adına vermek istiyorum" diye konuştu.

Kemal Sunal Halk Ödülü'ne Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmi değer görüldü. Ödülü filmin oyuncusu Serdar Orçin aldı. Orçin, bu ismi taşıyan bir ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ekibe en kısa zamanda ulaştıracağım" dedi.

"En İyi Yönetmen" ödülünü Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Başkanı Tunç Başaran takdim etti. Ödüle Yozgat Blues filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun layık görüldü. Coşkun, bu ödülü almanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

"En İyi Senaryo" Saroyan Ülkesi filmi ile Lusin Dink'e verildi. Lusin Dink, ödül için jüriye teşekkür etti.

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülü, Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmindeki performansıyla Serdar Orçin'e verildi. Serdar Orçin, jüriye, tüm Malatya'ya ve sinema izleyicilerine teşekkürlerini iletti.

"En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne Kusursuzlar isimli filmdeki rolüyle İpek Türkan Kaynak değer görüldü. Kaynak, "Bu ödülü beni her zaman destekleyen eşim Oğuz Kaynak için almak istiyorum" dedi.

Jüri özel ödülüne Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmi layık görüldü. Ödül Festival Program Direktörü Nesim Bencoya'ya teslim edildi.

Törende Siyad özel ödülünü de Yozgat Blues filmi aldı. Ödülü alan Yapımcı Halil Kardaş, filmin ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Uluslararası Film ve Ulusal Kısa Film Yarışmaları-

Uluslararası Film Yarışması'nda "En İyi Film" Hayatın Baharı oldu. Juri Sefertası ve Omar isimli filmlere de mansiyon ödülü verdi.

Ulusal Kısa Film Yarışması'nda da "En İyi Film" ödülüne yönetmenliğini Ömer Günüvar'ın yaptığı Yaşam Merkezi değer görüldü.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayınlayan: Tarkan Demir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. Malatya Uluslararası Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement