"4. Medeniyetler Kavşağı Adıyaman Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

"4. Medeniyetler Kavşağı Adıyaman Sempozyumu"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye kalkındıkça Adıyaman'ın da kalkınmaya devam ettiğini söyledi.

31.05.2012 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye kalkındıkça Adıyaman'ın da kalkınmaya devam ettiğini söyledi.

Aydın, "4. Medeniyetler Kavşağı Adıyaman Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın hızla kalkındığını belirtti. Bunun Türkiye'nin kalkınmasına paralel olarak devam ettiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Ülkemiz kalkındıkça Adıyaman da kalkınmaya devam ediyor. Ama tabi ki hizmette sınır yoktur. Adıyaman'ın sorunları burada istişare edilecek. Buradan çıkacak önerilere ve sorunlara biz siyasi parti olarak destek olacağız. AK Parti iktidara geldiği 2002 yılında Adıyaman'ın kamu yatırımında iller arasındaki durumu 81. il arasında 68. sıradaydı. 2012 yılına geldiğimizde Adıyaman müthiş bir hamle yaparak, 13. sıraya yükseldi."

Bu konuda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Aydın, desteklerinden dolayı Yılmaz'a teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal da Adıyaman'da sempozyumların dördüncüsünü yaptıklarını ve Adıyaman'ın kendi varlıklarıyla kalkınmayı daha fazla hak ettiğini kaydetti.

-ATSO Başkanı Mustafa Uslu-

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu ise Adıyaman'la bilgi vererek, "İlimizde 4 organize sanayi bölgemiz, küçük sanayi sitelerimiz ve sanayi kuruluşlarımız vardır. Bunun yanı sıra ilimizin ekonomisine tarımsal ürünlerin katkısı küçümsenemez. Verimli sulanan ve sulanabilir arazilerimiz mevcuttur. Dünya mermer rezervinin yüzde 4'lük kısmı ilimizdedir. Mermerimiz dünyada aranan ve kabul gören konumdadır" dedi.

Yeni Teşvik Yasası'ndan Adıyaman'ın hak ettiği yeri aldığını belirten Uslu, yeni teşvik sisteminden Adıyaman'ın faydalanabilmesi için ya merkezdeki mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) genişletilmesinin ya da yeni bir OSB'nin kurulmasının gerektiğini dile getirdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de sempozyumunun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Adıyaman Üniversitesinin gelişimini slayt eşliğinde anlattı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da bu tür organizasyonun Adıyaman'ın gelişimine önemli katkı yaptığını dile getirdi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Bülent Özkan ise "Adıyaman ilinin sahip olduğu kültürel miras ve turizm zenginliğiyle Adıyaman'ı bölgede cazibe merkezi haline getirmek ve mevcut üretken faktörleriyle tarımdaki çeşitliliği ve sanayideki rekabet gücünü arttırmak olan Adıyaman'a özgü olan Ajans vizyonumuzu belirlememizde temel kriterler olmuştur" diye konuştu.

Sempozyumun sonunda ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a plaket verdi. Ayrıca, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mini bir konser verdi.

Sempozyuma, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '4. Medeniyetler Kavşağı Adıyaman Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement