4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali - Son Dakika
Güncel

4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali"nde "Ankara Yazı Veda Mektubu" filminin galası yapıldı.

18.05.2016 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali"nde "Ankara Yazı Veda Mektubu" filminin galası yapıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda yapılan galaya, Festival Onursal Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, filmin yapımcıları Elin Ece Alp ve Galip Güner, yönetmeni Mustafa Kemal Uzun, oyuncuları İpek Tuzcuoğlu, Münir Can Cindoruk, Burçin Abdullah, Sefa Zengin, Gizem Denizci ve Yağız Atakan ile sinema sanatçıları Eşref Kolçak ve Bahar Öztan ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Kayseri'nin sanayi ve ticaret kenti olduğunu ancak kültür ve turizmde de ciddi potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Festivalin Kayserinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Düzgün, şunları kaydetti:

"Altın Çınar Film Festivali Kayseri'de amatör bir ruhla başladı. İlk başlarda acaba devam edebilecek mi diye düşünüyordum ama gerçekten bu sinemasever gençlerin fedakarlıklarıyla, değerli gayretleriyle bu yıl dördüncüsüne ulaştık. Bu yıl kanaat getirdim ki artık Altın Çınar Film Festivali bir çınar ağacı gibi kök salmaya başladı ve bundan sonra da devam edecek. Bu film festivallerinin Anadolu'da yapılmasının, Anadolu'ya açılmasının festivalin yapıldığı illere büyük katkısı var. Anadolu'ya bir heyecan veriyor, katkı sağlıyor. Bu film festivallerinin sürekli olmasının sinemaya gönül veren gençlerimizin cesaretlerinin artması adına son derece önemli olduğunu düşünüyorum."

Düzgün, festivalin kapanış töreninde sinemanın çınarlarına ödül verileceğini dile getirerek, Eşref Kolçak, Can Kolukısa, Itır Esen ve Bahar Öztan'ın onur ödülü alacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, film yapımcıları, yönetmeni ve oyuncularına çiçek verdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gala gecesi "Ankara Yazı Veda Mektubu" filminin gösterimiyle sona erdi.

Festival, 21 Mayıs'ta Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezindeki gala ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement