4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali - Son Dakika
Güncel

4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

Kayseri'de dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Altın Çınar Film Festivali" sona erdi.

21.05.2016 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Altın Çınar Film Festivali" sona erdi.

Festival Onursal Başkanı ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin, ticaret ve sanayi kenti özelliğinin yanı sıra kültür ve turizm bakımından da çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Kayseri'nin tarihi mirası ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına bu tür festivallerin önemli katkılar sağladığını ifade eden Düzgün, "Film festivalleri Türk sinemasının gelişmesi adına da çok önemli katkılar sunuyor. Altın Çınar Film Festivali henüz 4'üncü yılında olmasına rağmen ülkemizden ciddi anlamda ilgi olduğunu söyleyebiliriz. 3 dalda açılan yarışmalara 258 filmin başvuruda bulunmuş olması Altın Çınar Film Festivaline verilen değerin bir göstergesi. Bu festivaller vesilesiyle de gençlerimizi sinemacılığa teşvik etmek gerek. Sinema yönetmenleri ve oyuncuların yetişmesinde bu festivallerin de önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum." dedi.

Türk sinemasına önemli katkılar sunmuş emektar sinemacıları vefa duygusuyla hatırlamanın da festivallerin en önemli amaçları arasında yer aldığını belirten Düzgün şunları kaydetti:

"En son hayatını kaybeden Oya Aydoğan başta olmak üzere rahmete intikal eden bütün sanatçılarımızı rahmetle anıyorum. Ayrıca şükranla yad etmek istediğim önemli varlıklarımızdan birisi de buralarda huzur ve güven içerisinde yaşamamız için ülkemizin birliği ve bütünlüğünün korunması için Güneydoğu başta olmak üzere ülkemizin dört bir tarafında gece gündüz gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi, asker ve polislerimizi de bu vesile ile bir kere daha rahmetle anıyorum."

Festivalde, sanatçılar Eşref Kolçak, Bahar Öztan, Can Kolukısa ve Itır Esen'e ödül takdim edildi.

Gecede En İyi Belgesel Film ödülünü "Rağmen" ile Emre Karapınar, En İyi Kısa Film ödülünü "Çevirmen" ile Emre Kayış, En İyi Animasyon Film ödülünü ise "Guguk Kuşu" ile Can Erkan ve Salih Toprak aldı.

Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'ne 160 kısa film, 80 belgesel film ve 18 animasyon film katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement