4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı - Son Dakika
Güncel

4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı

4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ev sahipliğinde başladı.

18.10.2017 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ev sahipliğinde başladı.

İÜ Kongre ve Kültür Merkezindeki konferansa öğrenci, akademisyen, özel sektör temsilcilerinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Katılımcılarına akademik gelişim, bilgi paylaşımı ve işbirlikleri geliştirme fırsatları sunan konferansta, açılış konuşmasını yapan, 4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı (IMISC 2017) Başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, kurumların gittikçe dijitalleştiği dünyamızda yönetim bilişim sistemlerine bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

Konferansta konuşan TRAIS-TR Chapter Başkanı Prof. Dr. Aslı Sencer de Türkiye'deki yönetim bilişim sistemleri olarak en büyük ve tek konferansın, 4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı olduğunu söyledi.

Sencer, "Yönetim bilişim sistemleri Türkiye'de artık çok hızlı büyümekte. Öncelikle uluslararası alanda isim yapmış Türklerle bir araya geldik. Sektörel anlamda işbirlikçileriniz oldukça güçlü olursunuz.Türkiye'de yönetim bilişim sistemlerindeki en büyük ve tek konferans budur." dedi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise tüm dünyada enformatik, bilişim ve bilgisayar bilimlerinin öneminin arttığını belirterek, şöyle konuştu:

"İstanbul Üniversitesi olarak bu yıl farklı bir gurur daha yaşıyoruz. Üniversitemiz, dünyanın en köklü üniversiteleri arasında yer almakla beraber bilim dünyasına yaptığı katkılarından ötürü Araştırma Üniversitesi unvanını almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz almış olduğu bu unvana yakışır ve dünya üniversiteleriyle yarışır düzeyde enformatik, bilgisayar ve bilişim bilimlerinde gerçekleştirilen tüm bilimsel çalışmalara ve üniversite-sanayi işbirliklerine desteğini arttırarak devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement