4'üncü Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası Başladı - Son Dakika
Güncel

4'üncü Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası Başladı

4\'üncü Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası Başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası, test ve gösteri uçuşlarıyla başladı.

24.08.2013 16:26  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğindeki Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası açılış törenine Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, bazı milletvekilleri ve sporcularla davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 10 yıl önce başlattıkları çalışmalarla Ali Dağı'nda yamaç paraşütü yapılabildiğini anlattı. Devam eden çalışmalarla Ali Dağı'nın Türkiye'nin bu sporda bir markası olduğunun altını çizen Başkan Rifat Yıldırım, "Resmi yarışma yarın başlıyor. Amerika'dan Hindistan'a kadar yani dünyanın her tarafından sporcular, Ali Dağı'nda hünerlerini gösterecekler. Yarışma hazırlıklarında herhangi bir eksikliğimiz bulunmuyor." dedi.

THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz ise amatör branşlara kurumun devamlı destek verdiğini anlatarak, "Ali Dağı bizim için çok önemli. Hiçbir yarışmacının alın terini ziyan etmeyeceğiz. Başarılar birlikte olunduğu zaman anlamlı oluyor." diye konuştu.

8 ülkeden katılan 51'i yabancı 175 paraşütçünün, Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde belirlenen noktalara inmesi planlanıyor. Mesafe uçuşlarında dereceye girenlere, perşembe günü, törenle ödülleri verilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4'üncü Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement