4'üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi - Son Dakika
Yerel

4'üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi

(UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Danimarka'dan bir okul tarafından gerçekleştirilen "4'üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi"nde, "sütün iyiliği" teması işlendi.

20.05.2013 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sütaş firmasının katkılarıyla Uludağ Üniversitesi

(UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Danimarka'dan bir okul tarafından gerçekleştirilen "4'üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi"nde, "sütün iyiliği" teması işlendi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan kongrede konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanvekili Tarık Tezel, eğitimde iş birliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Akademik eğitim alamayan öğrencilere eğitim vermeyi görev saydıklarını belirten Tezel, şöyle devam etti:

"4'üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi, artık ülke sınırlarını aşmış durumda. Süt Topluluğu öğrencilerimiz giderek büyük işlere imza atıyor, gurur verici çalışmalar yapıyor. Bu organizasyonun, UÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu ile sınırlı olmaması, yurt içi ve dışından gelen öğrencilerle zenginleştirilmesi mutluluk vericidir. Kongremizin, hayvancılığın gelişmesi adına tüm ülkeye örnek olduğunu düşünüyoruz."

Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak da kongrede insan sağlığı için en değerli gıda, sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmaların bulunduğunu ifade etti.

Kongreyle ulusal ve uluslararası iş birliğini artırmayı hedeflediklerini anlatan Ak, "Sütün iyiliği temasıyla düzenlenen kongrede bu yıl, biri yurt dışından 12 sunulu, 35 poster bildiri olmak üzere toplam 47 öğrenci bildirisi yer alıyor" diye konuştu.

Daha sonra, Tezel ve Ak ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin, UÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt Topluluğu Başkanı Çiğdem Tekayaklı, Aksaray Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt Topluluğu Başkanı Sibel Düzgün ile Fransa ve Makedonya'dan yetkililer, süt ve süt hayvancılığı konularında bilgiler verdi.

Kongreye, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, Aksaray, Niğde, Bingöl ve Namık Kemal üniversiteleri ile Danimarka, Slovenya, Fransa ve Makedonya'dan öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4'üncü Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement