4'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

4'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı

4\'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı

Kazım Kurt: "Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimiz, artık Odunpazarı'nın markası oldu"

07.05.2018 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz Büyükerşen: "Odunpazarı Belediyesi yaratıcı festivalleri ile Türkiye'de öne çıkan bir belediye oldu"

Odunpazarı Belediyesi tarafından The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile düzenlenen 4'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, gerçekleştirilen festival yürüyüşü ile başladı. Adalar Migros önünden başlayan festival yürüyüşüne, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezlerinde açılan atölyelerin katılımcıları ile çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı.

Odunpazarı Belediyesi Emek Halk Merkezi'nde açılan halk oyunları atölyesine giden çocukların halk dansları gösterisinin ardından başlayan festival yürüyüşüne; cambazlar, palyaçolar, halk oyunları ekipleri ve Odunpazarı Bandosu eşlik etti. Odunpazarı Bandosu yürüyüş boyunca marşlar çaldı. Yürüyüş güzergahında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival yürüyüşü, Odunpazarı Meydanı'nda sona erdi.

Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşen açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı

Rabia Akman, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"KÜLTÜRE VE SANATA EN YÜKSEK DÜZEYDE DESTEK VEREN BİR BELEDİYE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi'ne yöneltilen eleştirilere cevap vererek; "Kültürün sosyal hayatımıza katkısını inkâr ederek Türkiye'yi ilerletemeyiz. Türkiye'yi aydınlık ve güzel günlere taşıyamayız. Biz, kültüre ve sanata en yüksek düzeyde destek veren bir belediye olmaktan onur duyuyoruz" dedi. Başkan Kurt, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları söyledi: "Bugün Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve yurt dışından gelen sanatçılarımızın katılımıyla 4'üncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimiz, artık Odunpazarı'nın markası oldu. Odunpazarı deyince, ahşap anlaşılıyor. Ahşap Heykel Festivalimiz, bazıları tarafından Odunpazarı Belediyesi demek; saz, caz ve festival demek diye eleştirilse de biz bunu bir övünç madalyası olarak kabul ediyoruz. Odunpazarı demek; saz, caz ve festival demek olmalı. Kültürün sosyal hayatımıza katkısını inkâr ederek Türkiye'yi ilerletemeyiz. Türkiye'yi aydınlık ve güzel günlere taşıyamayız. Biz, kültüre ve sanata en yüksek düzeyde destek veren bir belediye olmaktan onur duyuyoruz. Eskişehirliler de festival kentinde yaşamaktan gurur duyuyor. O nedenle festivallerimizi geliştirerek sürdüreceğiz. Eskişehirlilerin de aktif olarak katılımını sağlıyoruz. Arkada gördüğünüz alanlarda açılan stantlarda Eskişehirli sanatçılar, Eskişehirli amatörler eserlerini sergileyecek. Biz bu işi düzenlemekten keyif alıyoruz. Bundan sonra da Odunpazarı'nda Ahşap Heykel Festivali uzun süre devam edecek. Umarım sonsuza kadar devam eder. Türkiye'nin aydınlık günlere ulaşmak için çıkmış olduğu uzun, ince bir yolda Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce'nin de selamlarını iletiyorum sizlere. Biz, 24 Haziran'da Türkiye'nin bugün ki baskıcı rejimden kurtulacağını; demokratik parlamenter sisteme kavuşmak için adım atacağına inanıyoruz. O doğrultu da çalışıyoruz, sizlerin de çalışmasını bekliyoruz. Festivalimiz hayırlı olsun."

"ODUNPAZARI BELEDİYESİ FESTİVALLERİ İLE TÜRKİYE'DE ÖNE ÇIKAN BİR BELEDİYE OLDU"

Odunpazarı Belediyesi'nin yaratıcı festivalleri ile Türkiye'de öne çıkan bir belediye olduğunu Kazım Kurt'un konuşmasının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'de bir konuşma yaptı. Odunpazarı Belediyesi'nin yaratıcı festivalleri ile Türkiye'de öne çıkan bir belediye olduğunu belirten Büyükerşen, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Daha da önemlisi bu festivallerini sürdürülebilir bir hale getirdi. Cam Sanatlarının Eskişehir'de Dünya Ülkeleri içinde cam sanatların geliştiği şehir ve o şehri bir ilçesi olmak için gösterdiği çaba her türlü takdirin üstünde. Ahşap Heykeller Festivali de Odunpazarı Belediyesi'nin ısrarla ve büyük organizasyonlarla sürdürdüğü uluslararası bir festival haline geldi. Bundan 1 ay önce Odunpazarı Belediyesi'nin daha önce yaptığı festivaller nedeniyle davetli olarak Uzak Doğu'da Dünya Ağaç Günü nedeniyle yapılan festivale katıldık. Kamboçya ve Vietnam'daki gezilerimizde de gördük ki ağaç işleri sanatı orada yepyeni bir gelir kaynağı. Kuruyan, bizim öldü değimiz, çoğunlukla da yakarak yok ettiğimiz ağaç gövdelerinden sanatçıların elinden nasıl dünya çapında şaheserlerin ortaya çıktığının şahidi olduk. Çeşitli ülkelerin katıldığı o festivalde Eskişehir'in, Odunpazarı Belediyesi'nin Ahşap Heykeller Festivali nedeniyle çok ünlü hale gelmesi beni çok mutlu kıldı. Onun için Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'u ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Umarım ağaç sanatının gelişimi konusunda Eskişehir öncü olur. Bu festivalin de süreklilik arz edeceğine inanıyorum. Bunların sürdürülebilir olması lazım. Sürdürülebilirlik demek gelişim, ilerlemek, değişim demektir. Eskişehirliler de sürdürülebilirliğe çok önem vermeli. Sürdürebilenlerden de takdirlerinizi esirgemeyin."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 4'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement