4 Üniversite Tamamlayıp Atanamadı, Girişimci Oldu - Son Dakika
Güncel

4 Üniversite Tamamlayıp Atanamadı, Girişimci Oldu

4 Üniversite Tamamlayıp Atanamadı, Girişimci Oldu

Diyarbakır’da 4 üniversite bitiren ve 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan Selda Sunay, atanamayınca girişimci oldu.

14.10.2017 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 4 üniversite bitiren ve 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan Selda Sunay, atanamayınca girişimci oldu. Sunay, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı destekle çikolatacı oldu.

Diyarbakırlı Selda Sunay (31), Dicle ve Anadolu Üniversitelerinde 4 bölümü tamamladı. En son Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olan Sunay, öğretmen olabilmek için formasyon aldı. 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve atanmayı bekleyen Sunay, atanamayınca KOSGEB'den destek alarak, iş yeri açtı. Merkez Yenişehir ilçesindeki iş yerinde çikolata satan Sunay, ünlü bir çikolata firmasının da Türkiye'deki 7'nci bayiliğini aldı.

4 üniversite mezunu

Okumayı çok sevdiğini ve okumanın insana çok şey kattığını ifade eden Sunay, "4 ayrı üniversite mezunuyum. Olsa yine okuyacağım. 8 kardeşiz. Hepimiz de üniversite mezunuyuz. İlk üniversitem Dicle Üniversitesi inşaat, daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. Ondan sonra Vergi ve Muhasebe uygulamalarını bitirdim. En sonda Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldum. Formasyon eğitimimi aldım. Ücretli öğretmen olarak işe başladım. Kadro alamadım. Yaklaşık 6 sene ücretli öğretmen olarak çalıştım. Öğretmenliği çok seviyordum. Daha sonra böyle bir işe giriştim. Diyarbakır'da bir bayanın yapabileceği en elit iş ne olabilir diye düşündüm. Çikolata aklıma geldi. Sonra firmayla görüşmelere başladım. Zorlu bir süreçten sonra 1 sene önce iş yerini açtım. Türkiye'de 7'nci, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da tek şubeyiz. İş yerini açarken KOSGEB'den de 50 bin liraya yakın destek aldım" dedi.

"Müşterilerimin takdirini alıyorum"

Müşterilerinin takdirini aldığını dile getiren Sunay, "Öğretmen olduğumu öğrendiklerinde takdir ediyorlar. 'Öğretmensin ama bu işi yapıyorsunuz. Takdire şayan' deyip gururumu okşadıkları oluyor. Bu sözler beni onure ediyor. Dilerim ki kız çocukları okumaya devam ettirilir. Hiç kimseye muhtaç olmadan ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaya çalışırlar diye düşünüyorum. Benim bayan olmam ve tuttuğumu koparan biri olmam ve bu işin gerçekten üstesinden gelebileceğime olan inançları sayesinde bayiliği aldım. Çok da iyi gittiğimi düşünüyorum. İnşallah çok daha iyi olacak. Ürün yelpazemiz çok geniş. Bebek çikolatasından nikah çikolatasına, evlilik çikolatasından sevgililer günü çikolatasına kadar çok geniş bir yelpazemiz var. Çikolatalarımızın en önemli özelliği el yapımı olması ve kakao çekirdeğinin orijinal olmasıdır. Hiçbir koruyucu madde kullanmadan 1 yıl 3 ay saklanabilen çikolatalardır. Hiçbir şekilde bozulmaz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Üniversite Tamamlayıp Atanamadı, Girişimci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da kanser tedavisi gören hastaya yemek borusu yapıldı
    11:31 Samsun'da kanser tedavisi gören hastaya yemek borusu yapıldı

    Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi gören Kadir Karataş'a, midesinin alt tarafından alınan parçayla yemek borusu yapıldı. Karataş, ameliyat sonrası tedaviye olumlu yanıt vererek yemek yemeye başladı.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi
    11:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık, traktör ve ev kullanılamaz hale geldi. Olay yerine sevk edilen Mengen Belediyesinin itfaiye aracından tazyikli su çıkmasını sağlayan hortum pompasının çalışmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

  • Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi
    11:30 Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla Kemer'de yaşayan yaşlı vatandaşlara iftar yemeği verdi. Başkan Topaloğlu, yaşlı vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarını sordu.

  • İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı
    11:29 İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bisiklet ile elektrikli bisiklet çalınmasıyla ilgili araştırma yaptı. Kimliği belirlenen şüpheli A.D, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
    11:28 Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, çekici üzerindeki otomobilde 15 bin uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement