4. Van Balığı Şenliği - Son Dakika
Güncel

4. Van Balığı Şenliği

Van'ın Edremit ilçesinde, kentin ve gölde yaşayan inci kefalinin tanıtımı amacıyla 4. Van Balığı Şenliği düzenlendi.

11.03.2018 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Edremit ilçesinde, kentin ve gölde yaşayan inci kefalinin tanıtımı amacıyla 4. Van Balığı Şenliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Edremit Belediyesince düzenlenen 4. Van Balığı Şenliği, Süphan Mahallesi'ndeki Müslih Görentaş İlk ve Ortaokulu bahçesinde yapıldı.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, şenlikte yaptığı konuşmada, "Van balığı"nın tanıtımına katkı sunmak amacıyla şenlik düzenlediklerini söyledi.

Yapılan şenlikle vatandaşların gölün nimetlerinden faydalanma imkanı bulduğunu anlatan Çiçekli, şunları kaydetti:

"Göreve ilk başladığımızda hukuka uyanın hakkını, hukuka uymayana yedirmeyerek, adaletten şaşmayarak çalışmalarımıza başladık. Gölün ve gölün verdiği nimetlerin faydalanamıyorduk çünkü gölle aramıza duvar örmüşlerdi. Bu duvarları hak hukuk tanımaz, Allah'tan korkmaz, Ümmet-i Muhammed'in hakkına hukukuna girmekten imtina etmez kişiler gasp etmişti. İlk adım olarak sahili bunlardan temizledik. Ardından projelerimizi gerçekleştirerek sahili kullanılır hale getirdik. Bu etkinliklerle de mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızı gölün nimetiyle buluşturmayı amaçladık."

Şenlikte, konuklara bin 500 kilogram inci kefali ile ayran aşı ikram edildi.

Etkinliğe AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4. Van Balığı Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement