"4. Van Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali" - Son Dakika
Güncel

"4. Van Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali"

"4. Van Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali"

Van Valisi Münir Karaloğlu, festival için Amerika'dan gelen Stars Of Florida Akrobasi Takımının göldeki gösterisini izledi

26.06.2013 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Münir Karaloğlu, "4. Van- Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali" için Amerika'dan gelen akrobası takımındaki sporcuların gösterisini izledi.

Van ve Bitlis valiliklerince ortaklaşa düzenlenen uluslararası su sporları festivali, 29 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Van Gölü sahilindeki 6 ilçede gerçekleşecek.

Bu yıl, Amerika'dan gelen Stars Of Florida Akrobasi Takımının gösteri yapacağı festivalde, ayrıca kano, dragon, kürek, yelken, yüzme yarışları ile plaj voleybolu, plaj futbolu ve su kayağı gibi etkinlikler de yer alacak.

Amerikalı akrobasi takımının, Van Gölü sahilindeki Kocaeli Dostluk Parkında antrenmanlarını izleyen Vali Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez gölün tamamını kapsayan bir program hazırladıklarını söyledi.

Karaloğlu, Bitlis Valiliği ile ortaklaşa organize edilen festivalin renki görüntülere sahne olacağını vurgulayarak, "Bölgenin, Van Gölü'nün buna ihtiyacı vardı. Daha önce ulusal sporcular bu etkinliklere katılıyordu. Bu sefer Amerika Birleşik Devletleri'nden, İran'dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de sporcular etkinliklerimize katılacak. Yani etkinliğimiz uluslararası boyuta taşınmış oldu" dedi.

Etkinliklere 630 sporcunun katılacağını anlatan Karaloğlu, Vanlıları festivali izlemeye ve sporculara destek vermeye davet etti.

Karaloğlu, Van Gölü'nün şimdiye kadar sportif etkinliklerde yeterince kullanılamadığına işaret ederek, "4 yıl önce bu festivali düzenlememizin nedeni gölden faydalanmaktı. Bugün geldiğimiz noktada Vanlı gençlerin ulusal yarışmalara gidip birinci olmaları ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve hedefe doğru emin adımlarla yürüdüğümüzü de gösteriyor" diye konuştu.

Karaloğlu, açıklamasının ardından Amerikalı akrobatlarla sohbet etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '4. Van Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement