40 Bin Öğrenciye Deprem Bilinci Kazandırılacak - Son Dakika
Güncel

40 Bin Öğrenciye Deprem Bilinci Kazandırılacak

40 Bin Öğrenciye Deprem Bilinci Kazandırılacak

Samsun'da, 'Afete Hazır Okul' projesi kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

28.10.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, 'Afete Hazır Okul' projesi kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Proje kapsamında 2015-2016 eğitim yılı içerisinde 40 bin öğrenciye ve ailelerine eğitim verilecek.

Samsun AFAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki 'Afete Hazır Okul' projesi için Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, AFAD İl Müdürü Erkan Koparmal katıldı. Etkinlik için alana getirilen deprem simülasyon aracına binen çocuklar, kısa süreli sallandı. Uygulamada öğrencilere deprem esnasında ne yapmaları gerektiği anlatıldı. Ardından simülasyon aracına protokol bindi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "40 bin öğrenci ve velileri bu eğitimden geçecek. Allah vermesin ama olağanüstü durumlarda nasıl davranacağımız yönünde bilgilendirileceğiz. Bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve AFAD İl Müdürü Erkan Koparmal arasında protokol imzalandı.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 40 Bin Öğrenciye Deprem Bilinci Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement