40 Günde 120 Etkinlik 30.000 Sanatsever - Son Dakika
Güncel

40 Günde 120 Etkinlik 30.000 Sanatsever

Ege Üniversitesi 7. EgeArt Sanat Günleri 40 günü rekorlarla geride bıraktı. Toplam 120 etkinliğe evsahipliği yapan EgeArt Sanat Günleri, şu ana kadar 30.000 sanatsever tarafından takip edildi.

31.10.2017 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'İpek Yolu Sanatçılarını Ege'de Buluşturuyoruz" sloganıyla sanat rüzgarları estiren, EgeArt Sanat Günleri, günde ortalama üç etkinliğe evsahipliği yaparak 120 etkinliğe ulaştı. Geçtiğimiz günlerde etkinlikler; Balıkesir, Muğla ve Konya'daki üniversite kampüslerine de taşınırken hem öğrenciler hem de sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin; EgeArt etkinliklerinin 40 gün içindeki rekorunu 29 Ekim Pazar günü Kuşadası İsmail Cem Meydanı'nda EgeArt İpek Yolu orkestrasının konseri ile kırdıklarını ve konserin başında alandaki toplam izleyici sayısının 7.000 olarak ölçüldüğünü söyledi. Kuşadası Belediyesi Başkanı Özer Kayalı'nın oluşumuna büyük destek verdiği orkestra, 20'nin üzerinde üniversiteden 40 akademisyenden oluşuyor. EgeArt Sanat günleri için özel olarak kurulan ve ilk konserini Kuşadası'nda veren senfoni orkestrası Ege İpek Yolu adıyla uluslararası konserlere de hazırlanıyor.
Aynı zamanda EgeArt Bilim ve Düzenleme Kurulu Başkanı da olan Prof.Dr. Bilgehan Gültekin; sergi etkinlikleri itibariyle, ekim ayının ilk üç Pazartesi günü; toplamda 20 sergi açılışı yaptıklarını ve sergilerin çok yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Prof.Dr Gültekin kayde değer bir başarının çalıştay ve konser etkinliklerinde yaşandığını ve üçü ulusal biri uluslararası olmak üzere dört çalıştay gerçekleştirerek çalıştay etkinliğini EgeArt'a dahil ettiklerini belirtti. Ege Üniversitesi kampüsü içindeki rekor da 1500 kişiyle sahne etkinlikleri açılış töreninde oldu. Hülya Koçyiğit, Manga, Zeynep Casalini, Hayko Cepkin, Semiha Yankı'nın katıldığı tören 1500 üniversite öğrencisi tarafından takip edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 40 Günde 120 Etkinlik 30.000 Sanatsever - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement