40 metrekarelik dükkanda geçen bir ömür - Son Dakika
Güncel

40 metrekarelik dükkanda geçen bir ömür

Ardahanlı 71 yaşındaki esnaf Cengiz Çelik, 13 yaşından bu yana baba yadigarı 40 metrekarelik dükkanda çalışarak geçimini sağlıyor.

29.04.2021 12:07  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahanlı 71 yaşındaki esnaf Cengiz Çelik, 13 yaşından bu yana baba yadigarı 40 metrekarelik dükkanda çalışarak geçimini sağlıyor.

Ortaokul yıllarında babasından devraldığı 40 metrekarelik dükkanda ticaret yapmaya başlayan Çelik, yarım asrı aşkın bir süredir işlettiği iş yerine ilk günkü aşkla sahip çıkıyor.

Kentin eski garaj bölgesindeki dükkanında gıda ve hırdavat malzemesi satan Çelik'in, taş duvarı, ahşaptan tavanı, tezgahı, gramı şaşırmayan asırlık terazisi ve eski kepenk sistemiyle zamana direnen dükkanı müşterilerin de ilgisini çekiyor.

Esnaf Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanındaki ahşap tavanın çok eski olduğunu ve bunu yapacak marangozların artık kalmadığını söyledi.

"İnsan kanaat ettikçe mutlu ve huzurlu olur"

Dükkanında gıda ve hırdavat üzerine yaptığı satışla kanaat ederek bugüne geldiğini ifade eden Çelik, "Ben burada 71 yaşıma geldim. Şükür burada huzurluyum çünkü kanaat ediyorum. İnsan kanaat ettikçe orada mutlu ve huzurlu olur. Başka türlü sarayda yaşasanız bile anlam ifade etmez. Dükkanım çok eski bir yapıya sahip, bu nedenle de ilgi çekiyor. Ben de hiçbir zaman bunu değiştirmeyi düşünmedim. Bu halini seviyorum ve mutluyum." ifadelerini kullandı.

Çelik, eski yapıların insan sağlığı üzerindeki etkilerinden bahsederek, bugüne kadar ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını anlattı.

Dükkanın eski bir yapıdan oluştuğunu aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Kapım, tavan, zemin tezgah her taraf ahşap ve gayet sağlıklı bir ortam. Şükür sağlıklı ve huzurluyum. Dolayısıyla buranın yapısını değiştirmeyi düşünmedim. Son günlerde salgından dolayı bile çok sıkıntı çekmemize rağmen ben burada bu dükkanda çok hissetmedim. Bunun sebebi mevcut halimize kanaat etmektir. Başka türlü huzurlu olamazsınız. Biz de bunu yapmaya gayret gösteriyoruz. Geçmişimizi unutmamak lazım. Eskileri atmamak lazım. Bendeki terazi asırlık terazi ama şaşma olmaz."

40 metrekarelik dükkanda geçen bir ömür
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 40 metrekarelik dükkanda geçen bir ömür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement