40 Yaş Üstüne İyi Haber: - Son Dakika
Magazin

40 Yaş Üstüne İyi Haber:

40 Yaş Üstüne İyi Haber:

40 Yaşından Sonra da Pekala Çocuk Sahibi Olunur. Önce kariyer, sonra çocuk diye düşünmüş, ünlü anneler.

20.12.2016 11:56  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yeni tedavi sadece yüksek gebelik oranları sağlamıyor aynı zamanda 40'lı yaşlardaki kadınların gebelik şanslarını yükselttiğini de ortaya koymuştur. Alışılmış tedavi yöntemlerinin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında 40 yaş ve üstünde Mini IVF iki kat daha başarılı olmaktadır.

Mini IVF, 2013 yılında Boston'da yapılan Amerikan Üreme Sağlığı Derneği (ASRM - The American Society for Reproductive Medicine) kongresinde "Mini IVF"uygulanan 520 kadın ve gebelik başarı oranlarına ilişkin verilerin sunulmasıyla tüm dünyada tercih edilen bir yöntem haline geldi."

MASRAF DÜŞÜYOR ŞANS ARTIYOR

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, gebelik şansını ikiye katlayan yöntem hakkında şu bilgileri verdi:

"Tedavinin esası, ovulasyonu uyarmak için verilen CC (klomifen sitrat) içeren hapın 10-12 gün kadar kullanılmasına dayanır. Bu ilaç beynin üst merkezindeki östrojen alıcılarını bloke ederek, ovulasyonu uyarır. CC, beyinde hipotalamusun FSH ve LH salgısını uyarmasına sebep olur. Bu hormonlar kadının aylık döngüsünü oluşturan hormonlardır.

Kullanılan ilacın düşük maliyeti nedeniyle, tedavi masrafları yarı yarıya düşmektedir. Bu tedavi boyunca yumurtaların gelişimi ultrasonografiyle kontrol edilir. İstenilen boyuta ulaştığında da beş dakikalık bir işlemle toplanır.

"40 Yaşından Sonra da Pekala Çocuk Sahibi Olunur" Dedirten Dünyaca Ünlü Anneler:

■ Jane Krakowski

■ Mariah Carey

■ Salma Hayek

■ Celine Dion


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin 40 Yaş Üstüne İyi Haber: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement