40 yaşındaki futbolcunun organları 5 kişiye umut oldu - Son Dakika
Güncel

40 yaşındaki futbolcunun organları 5 kişiye umut oldu

40 yaşındaki futbolcunun organları 5 kişiye umut oldu Antrenöre hüzünlü vedaBALIKESİR - Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen Gömeçli 40 yaşındaki futbolcu ve antrenör Ali Kemal Karagöz'ün organları 5 hastaya umut oldu.

04.10.2019 09:46  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40 yaşındaki futbolcunun organları 5 kişiye umut oldu

Antrenöre hüzünlü veda

BALIKESİR - Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen Gömeçli 40 yaşındaki futbolcu ve antrenör Ali Kemal Karagöz'ün organları 5 hastaya umut oldu.

Geçirdiği bilinç kaybı nedeniyle Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine getirilen 40 yaşındaki Ali Kemal Karagöz'ün yapılan tetkik, tedavi ve müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Atatürk Şehir Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinasyon Merkezi'nin tecrübeli ekipleri tarafından Karagöz ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda organ bağışı konusunda onay alınarak vakit kaybetmeden işlemler başlatıldı. Merhum Karagöz'ün karaciğer, böbrekler ve korneaları başarıyla gerçekleşen operasyonlar sonucunda nakil bekleyen 5 kişiye umut oldu.

Hüzünle toprağa verildi

Gömeç Belediye spor antrenörü olan Kemal Karagözoğlu'nun ölümü ilçede ve spor camiasında büyük üzüntüyle karşılandı. Profesyonel futbol oynayan Karagöz için ilçe stadında Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himamoğlu'nun da katıldığı tören düzenlendi. Ardından ise futbolcunun Balıkesir'den getirilen cenazesi Çarşı Camii'ne getirildi. Burada kılınan öğle namazına müteakip ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde kaybının acısı ancak kaybından sonra ise organlarının başkalarına umut olmasının buruk sevinci vardı.

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himamoğlu, "Acımız büyük. Değerli bir futbolcumuzu erken yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık"diye konuştu.

Himamoğlu,şunları söyledi:

"Maalesef Gömeçspor'un parlak bir çalıştırıcısını yitirdik ve kendisini toprağa verdik. Çok acı bir gün çok üzgünüz, spor camiası olarak içimiz yanıyor. Gömeç'te futbol çok önem taşıyor, hala bir çoklarının gözünde futbol çok önemli. Bu yüzden bu ölümün bize yüklediği duyguları tarif etmek imkansız. Arkadaşımız uzun zamandır taşıdığı bir hastalığı varmış, muhtemelen bir emboli beyninde bir probleme neden olmuş. O gece ve o problem yüzünden düşüp bayılmış her neyse o problem yüzünden hastaneye kaldırılmış fakat hastaneye kaldırıldığı zaman son dakikalarının getirdiği kirli kusmuğunu yutma nefes alma sorunları yüzünden akciğeri zarar gördüğü için kimsenin aklına akciğerinden başka bir yere bakmak gelmemiş. En azından başta akciğerini tedavi etmek için uğraşmışlar daha sonra bitkisel hayata geçmiş. Başta iyiymiş, konuşabiliyormuş arkadaşlarıyla daha sonra bitkisel hayata geçtikten sonra hayatını kaybetmiş, ailesi de organlarının hepsinin bağışlanmasını onu yaşamaya devam etmesini arzu ettiği için bu konuda görüş bildirdi. ve doktorlarda sağ olsunlar iyi çalışarak alabildikleri organlarını almışlar kalbini alamamışlar Maalesef sorun aslında kalbindeymiş. Uzun bir süredir kalbinde sorun varmış. Bu bilinememiş, kendisi sporcuydu, sporcu olduğu için hani tembel birisi olsaydı, şişman birisi olsaydı muhakkak ortaya çıkardı. Ama sporcuydu zıpkın gibi bir adamdı. O yüzden ortaya çıkmadı, çıktığı anda da onu götürdü. O yüzden kalbini alamamışlar. Böbrekleri, karaciğeri ve iki gözü 5 insanda yaşayacak. ve onlara büyük bir ihtimalle hayatları boyunca yardımcı olacak. Bu konuda da mutluyuz. Bu organ nakli meselesine önem verdiğimizi ısrarla söylemek istiyorum. Tabi ki böyle şeyle keşke olmasa. Fakat bazen oluyor trafik kazaları oluyor. Buna benzer olaylar oluyor. Bu organ nakli konusuna herkesin önem vermesi lazım. Birçok insanın diyaliz hastası akrabası vardır. Bir böbrek birçok yararlar sağlayabilir. İnsanın yaşam kalitesini değiştirebilir. Bir insanın çalışmasını sağlayabilir, çok güzel bir yerlere götürebilir bir insanı organ nakline önem verilmeli üzüntümüzü o şekilde unutmayı düşünüyoruz."dedi

Sevenleri üzüntülü

Evren Doğru, "Ben çok erken yaşta kaybettiğimiz Kemal Karagözoğlunun kuzeniyim. Kuzen demek biraz az kalır. Aslında kardeşiyim, arkadaşıyım. Hiç görmedim ben doğuştan hala da görmemeye devam ediyorum. Yaşarken Kemal bir şansı olsa gözünün birini bana verebileceğini defalarca söylemişti. Ama şimdi iki korneasını iki insana vererek iki tane insana ışık oldu. Yani bizce aslında Kemal çok değerli bir şey yaptı. Organ bağışı gerçekten çok değerli bir şey organların öteki taraftakilerin ihtiyacı yok ama bu taraftakilerin ihtiyacı var. Organ bağışını bu güzel"

Kardeşi ise Kemal'i çok erken kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Vural Karagözoğlu ise "Abimi çok küçük yaşta kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Süreç başından sonuna kadar bize destek olan Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesindeki doktorlarımız oradaki abilerimiz, kardeşlerimize bizi süreçle ilgili olarak bizi bilgilendirdi. Acımız büyük. Umutlarımız ise organlarında insanlarının yaşaması"diye konuştu.

40 yaşındaki futbolcunun organları 5 kişiye umut oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 40 yaşındaki futbolcunun organları 5 kişiye umut oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement