400 akıllı telefon yakılmış halde bulundu! FETÖ iddiası Emniyet'i harekete geçirdi - Son Dakika
Güncel

400 akıllı telefon yakılmış halde bulundu! FETÖ iddiası Emniyet'i harekete geçirdi

Kayseri'nin Avşar mevkiinde bir dağda, 400 akıllı telefon yakılmış halde bulundu. Küle dönen telefonların FETÖ üyeleri tarafından ByLock uygulaması yüklenen cihazlar olduğu iddia edildi. Emniyet, olaya tanıklık eden bir çiftçinin ifadeleri sonrası harekete geçerken, Kayseri Valiliği olaya ilişkin açıklama yapacak.

02.03.2021 09:32  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Kızılören mahallesi Avşar mevkiinde bir dağda, 28 Şubat Pazar günü yakılmış halde 400 telefon bulundu. Telefonların FETÖ üyeleri tarafından Bylock uygulaması yüklenen telefonlar olduğu iddia edildi.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı'nın soruşturma yürüttüğü olayla ilgili henüz açıklama yapılmazken görgü tanıkları bilgi verdi.

"İKİ FARKLI YERDE MEYDANA GELDİ"

Olayın meydana geldiği gün 400 telefonun yakılma olayına tanıklık eden bir çiftçi, biri uzun saçlı 3 şüphelinin bir otomobille dağa geldiğini belirtirken, söz konusu kişilerin ellerindeki torbadan çıkardıkları telefonlara benzin döküp yaktıklarını savundu. Tanıkların ifadesine göre, yakılan her bir telefonun akıllı telefon olduğu, en eskisinin ise 2016 model olduğu belirtildi.

Olayı anlatan çiftçi, ikinci bir yerde daha yakılma hadisesinin meydana geldiğini ifade etti. Jandarmanın iki farklı noktada da ayrıntılı incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Valilik yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapılacağını bildirirken, Aydınlık'tan Kaan Arslan'ın haberine göre Emniyet yetkilileri de Kayseri'de FETÖ bağlantılı isimlere büyüteci tutmuş durumda.

400 akıllı telefon yakılmış halde bulundu! FETÖ iddiası Emniyet\'i harekete geçirdi

Son Dakika Güncel 400 akıllı telefon yakılmış halde bulundu! FETÖ iddiası Emniyet'i harekete geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • hakan: bana saçma geldi illegal işlerde kullanılan telefonları kim biriktirir ya da topluca imha eder ki? tek tek farklı yerlere atsalar olacak işi kim böyle gözün içine sokar :) 29 10 Yanıtla
  • yuppi: yaw allah aşkına hepsi ekran 1 anakart bile yok sırf haber olsun diye yapılan birşey çocuklar bile buna güler :D 27 8 Yanıtla
  • batuhan: 400 adet saymışlar mı? 17 11 Yanıtla

Advertisement