400 Kişi Aynı Anda Satranç Oynadı - Son Dakika
Yerel

400 Kişi Aynı Anda Satranç Oynadı

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri Okul Sporları Satranç Bölge Şampiyonası Erzurum’da başladı.

31.03.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenledikleri Okul Sporları Satranç Bölge Şampiyonası Erzurum'da başladı. 4 gün sürecek olan şampiyona için açılış töreni yapıldı. Kazım Karabekir Spor Salonu'ndaki şampiyonaya 17 ilden 400 dolayında sporcu katıldı. İkisi ulusal olmak üzere 15 hakemin görev yaptığı bölge şampiyonasında 400 satranççı aynı anda satranç oynadı.

Minik, Yıldız ve Genç satranççıların renkli görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

TAŞKESENLİGİL: ERZURUM SPORDA TÜRKİYE'NİN KALBİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum'un sporda Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi. Taşkesenligil, "Bugüne kadar Erzurum 100'lerce büyük organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Avrupa, Dünya şampiyonalarının yanı sıra Üniversiade ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamıştır. Şimdi de 2017 EYOWF'u en güzel şekilde yapmanın hazırlığı içindeyiz. Erzurum olarak bugün de satrançta bölge şampiyonasının ev sahipliğini üstlendik. 400 sporcunun aynı anda satranç oynaması, zannediyorum bölge şampiyonalarında bir ilk, bunun da ayrıca onur ve gururunu yaşıyoruz. Erzurum 15 bini faal almak üzere 47 bine varan lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye'ye hizmet eden bir kenttir. Erzurum bütün spor dallarında Türkiye'nin kalbidir. Bu turnuvanın yapılmasında bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e, Satranç Federasyonu Başkanımız Gülkız Tülay'a, satrancın Erzurum'da da önemli bir noktaya gelmesine büyük katkı sunan yönetim kurulu üyesi Kasım Yekeler'e, eski il temsilcisi Akın Yayık'a, il temsilcimiz M. Salih Yıldırım'a, Müdahir Bayrak hocamıza ve spor şube müdürümüz Güngör Şenses'e teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış töreninde bir konuşmada Satranç İl Temsilcisi M. Salih Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Erzurum olarak böylesi bir bölge şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, Erzurum, Rize, Bitlis, Ardahan, Hakkari, Trabzon, Tunceli, Ağrı, Van, Kars, Gümüşhane, Siirt, Bayburt, Erzincan, Muş, Artvin, Iğdır ve Bingöl illerinden katılan kafilelerin yöneticilerine, antrenörlerine ve sporcularına başarılar diledi. Yıldırım, "Bize kapılarını açan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil'e, desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e, ana sponsorumuz İş Bankası'na ve Federasyon Başkanımız Gülkız Tülay'a teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış seremonisinin ardından müsabakalara geçildi. Nefesleri kesen maçlar yedi tur üzerinden yapılacak ve Pazar günü turnuva sona erecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 400 Kişi Aynı Anda Satranç Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement