400 Yataklı Devlet Hastanesi Temmuz Ayında Açılıyor - Son Dakika
Yerel

400 Yataklı Devlet Hastanesi Temmuz Ayında Açılıyor

400 Yataklı Devlet Hastanesi Temmuz Ayında Açılıyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bitme aşamasına gelen 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

08.04.2014 16:31  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bitme aşamasına gelen 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak, hastanenin Temmuz ayının ilk haftasında hizmete sunulacağı müjdesini verdi.

İnşaatı bitirilerek iç donanımı yapılan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen ile birlikte hastanenin ünitelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Hastanenin mevcut durumu ile ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş'tan bilgi alan Vali Demirtaş, inşaatı bitirilen hastanenin 56 dönümlük bir arazi üzerine inşa edildiğini ve 84 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu kaydetti. Vali Demirtaş, "400 yataklı hastanemiz, bünyesinde 100 aşkın poliklinik odası ve bunlarla birlikte 15 adet ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, yanık ünitesi, hemodiyaliz birimi, nükleer tıp, müştemilatlı bir acil servis ve bütün birimleriyle gelişmiş tıp teknolojisinin en son imkanlarını içerisinde barındıran bir sağlık tesisine sahiptir. Hastanemiz modern mimariyle inşa edilmiş olup, çağın en son sistemleriyle iç donanımı yapılmaktadır" dedi.

400 Yataklı Devlet Hastanesi'ni Temmuz ayının ilk haftasında Adıyamanlı vatandaşların hizmetine sunmayı öngördüklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, şunları söyledi:

"Hastanemizin faaliyete geçmesiyle birlikte hastalarımıza daha nezih ve daha geniş bir ortamda sağlık hizmeti sunulmuş olacaktır. Hükümetimizin ülkemiz genelinde başlatmış olduğu sağlıkta değişim ve dönüşüm programı kapsamında Adıyaman'da da büyük değişim ve dönüşümler yaşanmaktadır. Bu değişim ve dönüşümler sonucunda ilimizde vatandaşlarımızın sağlığa erişimi kolaylaşmış, sağlık hizmetlerinden memnuniyeti artmıştır. 400 yataklı hastanemizin bitirilerek hizmete sunulmasıyla birlikte uzun vadede ilimizin sağlık alt yapısı tamamlanmış olacak ve bununla birlikte ilimiz sağlık alanında bölgeye hitap ederek Türkiye'nin sağlık alanında standardı en yüksek illerden biri olacaktır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 400 Yataklı Devlet Hastanesi Temmuz Ayında Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement