4006 Tübitak Bilim Fuarı - Son Dakika
Güncel

4006 Tübitak Bilim Fuarı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bilimsel projelerini inceledi.

22.05.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bilimsel projelerini inceledi.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi verildi.

Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun bahçesinde düzenlenen fuara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaşar burada yaptığı konuşmada "Eğitim üretim ile olur. Üretim de bilimle olur. Biz gençliğimizi iyi yetiştirirsek, onları bilime yönlendirirsek Türkiye'nin geleceği de o kadar aydınlık olur. Sizler ne kadar donanımlı olursanız o kadar başarılı olursunuz. Bu projeyi yürekten destekliyorum ve bu fuarlara elimden geldiğince katkı yapmaya, katılmaya çalışıyorum. Türkiye, yabancıların geliştirdiği buluşlarla değil Türk insanın buluşlarıyla tüm dünyaya örnek olsun" ifadelerini kullandı.

Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Aksoy ise fuarın önemine dikkat çekerek, "Milli Eğitim Bakanlığı gençlerimizin önünü açmak, onları geleceğe hazırlamak, fikir ve düşüncelerini eyleme geçirmek için Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından olan TÜBİTAK ile anlaşarak bizlere bu büyük projeyi sunmuştur. Sergimizin amacı öğrencilerin eğitim-öğretim programları çerçevesinde, eğlenecekleri ve deneyleyebilecekleri, öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Bizi geleceğe taşıyacak en önemli alan bilimdir. Bilimdeki gelişmeleri takip edemeyen ülkeler geri kalmaya mahkumdur" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Yaşar, okul öğrencilerinden oluşan müzik topluluğunun şarkılarını dinledi.

Daha sonra geleceğin bilim adamları ile bir araya gelen Yaşar, tek tek stantları gezerek, öğrencilerin uygulamalı olarak anlattıkları güneş enerjili ev ısıtma sistemi, güneşin yürüttüğü gemi, asansör hava yastığı gibi dikkat çeken projelerle yakından ilgilendi.

Fuarda, Türk Kızılayı'na en fazla bağışçı getiren öğrenci de küçük altınla ödüllendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4006 Tübitak Bilim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement