41 Ülkeden 1000 Çocuk Eğlenceye Yelken Açacak - Son Dakika
Güncel

41 Ülkeden 1000 Çocuk Eğlenceye Yelken Açacak

41 ülkeden 1000 çocuğun katılacağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için geri sayım başladı.

12.04.2012 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞENLİĞİN BU YILKİ TÜRK BÜYÜĞÜ: PİRİ REİS

23 Nisan Kocaeli Uluslararası Çocuk Şenliği'nin bu yılki Türk büyüğü Piri Reis olarak belirlendi. Osmanlı Döneminde yaşamış büyük bir denizci olan Piri Reis aynı zamanda ilk dünya haritasını çizen dönemine ve günümüze ışık tutan önemli bir bilim adamı. Dünya ve Türk çocuklarına böylesine önemli bir tarihi şahsiyeti tanıtmak için Fuar alanında Piri Reis'le ilgili bir bölüm de hazırlanacak. Bunun yanısıra Piri Reis ile ilgili çocuk edebiyatı yazarları ve çizerleri tarafından hazırlanan bir masal kitabı İngilizce ve Türkçe olarak basıldı.

IŞIKLI 1000 BALON GÖKYÜZÜNE BIRAKILACAK

19 Nisan Perşembe günü Merkez Bankası önünden Büyükşehir hizmet binasına kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde ışıklı 1000 adet balon dünya çocukları tarafından gökyüzüne bırakılacak ve şenliğin startı verilecek.

FUAR 20 - 23 NİSAN TARİLERİNDE AİLELERİ VE ÇOCUKLARI AĞIRLAYACAK

Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı 19– 23 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde saat 10.00 – 20.30 arası çocukların ve ailelerinin hizmetinde olacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Fuarda atölye çalışmaları yapılacak ve bu kapsamda Kaligrafi, Cam Üfleme, Cam Boncuk, Bez Bebek, Takı Tasarım, Yüz Boyama, Çocuk Berberi – Kuaför, Kilim Dokuma, Resim, Türk-İslam El Sanatları Standı, Müzik, Origami, Karikatür, İllüzyon, Uçurtma Sergisi ve Workshop, Çiçek Ekimi, Ahşap Oyuncak Yapımı, Gölge Oyunları, Kukla Sergisi ve Workshop, Rölyef Atölyesi, Suadiye Cemal Doğan Rehabilitasyon Merkezi aktivitelerinin yer alacağı stantlardan oluşturulacak. Atölyelerde usta öğreticiler eşliğinde çocuklar el becerilerini geliştirirken eğlenecekler.

DERNEK VE VAKIF AKTİVİTELERİ

Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütleri çocuk yönleri ile Kocaeli Eğitim ve Eğlence Fuarında yerlerini alacaklar. TEMA, Sek Doğa Kulübü, Toplum Gönüllüleri Vakfı, TEGV, LÖSEV, SHCEK ve İHH gibi sivil toplum kuruluşları da çocuklara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları ile fuara katkı verecekler. TEMA fuara getireceği 5 bin adet fidanı çocuklara dağıtırken, İHH 35 ülkede yürüttüğü yetim çocuklarla ilgili çalışması ile festivalde yerini alacak.

DÜNYA ÇOCUKLARI KOCAELİ'Yİ TANIYACAK

Dünya çocukları Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda Hereke Halısından, Karamürsel Sepetine, Kandıra Bezinden, Pişmaniye Çekimine kadar Kocaeli'ye özgü değerleri tanıma fırsatı bulacaklar. Hereke bölgesinin dünyaca ünlü Hereke Halısı bir stantta ustası tarafından dokunarak hem misafirlere tanıtılacak hem de arzu eden çocuklara dokuma tezgâhında ilmek attırılacak, Kocaeli'nin en önemli değerlerinden olan Karamürsel Sepeti'nin yapımı ustası tarafından çocuklara gösterilecek, Kocaeli denilince ilk akla gelen pişmaniye, çekimi ve tadıyla en güzel şekilde tanıtılacak.

ULUSLARARASI OYUNCAK MÜZESİ

Dünyanın 41 ülkesinin, kültürünün, tarihini ve sosyal hayatının yansıması olan oyuncaklar, Kocaeli'de bir araya gelecek. İlk olarak geçtiğimiz yıl faaliyete sokulan bu proje ile Kocaeli Uluslararası Oyuncak Müzesi'nin de temelleri atılacak. Önümüzdeki yıllarda genişleyerek büyüyecek olan oyuncak müzesi Kocaeli ve Türkiye için eşsiz bir kültürel birikim haline dönüşecek.

EĞİTİM STANTLARI

Bilim ve Teknoloji Kulübü, Bilgi Evleri, Çocuk Yayınları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait stantlarda ise broşürler ve çeşitli dokümanlar dağıtılacak. Bilim Teknoloji Kulübü çeşitli deneylerin, bilim içerikli şovların yapılacağı bir stant ile Bilgi Evleri bilgi evlerinde yapılan satranç, kitap okuma vb. uygulanmaları ile Çocuk Yayınları, çocuklara yönelik farklı yayınevlerinin kitaplarından oluşan kitap satış standı ile yer alacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim okullarında katıldıkları olimpiyat vb. başarılı aktivite ve gösterileri ile İl Sağlık Müdürlüğü, çocuklara ve ailelere yönelik obeziteden sağlıklı beslenmeye, göz sağlığından diş sağlığına kadar bilgilendirici broşürler, aktiviteler, kısa eğitim filmleri, ücretsiz diş fırçası ve macunu dağıtımı ile festivalde yer alacaklar.

DOYASIYA EĞLENECEKLER

Fuar'da her çocuk dört gün boyunca doyasıya eğlenecek. Alanda her gün Zıpzıp Gemi, Tırmanma Duvarı, Rodeo, Air Hokey, Uçuşan Kâğıtlar gibi oyun parkurları gün boyunca çocuklara neşeli dakikalar yaşatırken alanda minikler için Elma Şekeri, Osmanlı Macunu, Patlamış Mısır, Pamuk Şeker gibi geleneksel ikramlar unutulmadı.

MİNİKLER UZAY TÜNELİ'NDE

Çocuklara farkındalık oluşturmak amaçlı düşünülen uzay tüneli çocuklara heyecanlı anlar yaşatacak. Aynı zamanda minikler 3 boyutlu Keloğlan ve Hacivat-Karagöz gibi kültürümüze özgü karakterler ve günümüz çocuk kahramanlarının üç boyutlu görselleri önünde fotoğraf çektirebilecekler.

OYUNCAKLARIN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENECEKLER

Gölge Oyunu (Tasvir), Canlı Karagöz ve Hacivat, İpli Kukla gibi sahne gösterileri yapılacak, Tahtabacak, Tek Teker Bisiklet Şovu, Robot Adam, Sunucu ve Şovmen, Aşuk-Maşuk gibi performans şovlar, Palyaçolar, Masal Kahramanları, Çizgi Film Kahramanları gibi animasyon karakterleri her gün alanda dolaşarak çocukları eğlendirecekler. Workshop uygulamalarıyla minikler Hacivat ve Karagöz gibi karakterlerin nasıl yapıldığını usta öğreticilerden öğrenecekler.

ÇİZERLERİN GÖZÜNDEN ÇOCUK HAKLARI

Fuar'da Çocuk Vakfı'nın gönüllü katkılarıyla "Hakları Yenmiş Çocuklar Fotoğraf Sergisi" yer alacak. Ayrıca BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin her bir maddesi bir çizer tarafından resmedilen 40 farklı resimden oluşan sergi katılımcıların dikkatine sunulacak. Yine Çocuk Vakfı tarafından Hakları Yenmiş Çocuklarla ilgili hazırlanan kısa filmler fuar alanında gösterime girecek. Ayrıca Çizerler 21 Nisan günü gün boyu fuar alanında olacaklar ve çocuklarla tanışıp, imza günü düzenleyecekler.

EL İZİ DUVARI

Öte yandan fuarda yaklaşık 50 metre uzunluğunda el izi duvarı yapılacak. Çocuklar sağlığa zararı olmayan boyalarla ellerini boyayıp duvara iz bırakacaklar. Sonra bu duvar oyuncak müzesinde değerlendirilecek.

BAKAN ŞAHİN ÇOCUKLARLA

Ülke genelinde yapılan 'Çocuk Yüzlü Ödüller' anketinde minikler ve büyükleri en'lerini seçtiler. 10 farklı kategoride düzenlenen ankette birinci olanlara ödülleri 21 Nisan Cumartesi günü Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından takdim edilecek.

ÇOCUK YÜZLÜ ÖDÜLLER

Yarışmada ödül almaya hak kazanan isimler ve kategorileri şöyle: Hayat Boyu Onur Ödülü; Mustafa Ruhi Şirin, En İyi Çocuk Edebiyatı Ödülü (Yayınevi): Timaş Çocuk Yayınları, En İyi Çocuk Dergisi; TÜBİTAK Çocuk Dergisi, En İyi Çocuk Kitabı Yazarı; Gülten Dayıoğlu, En İyi Çocuk Kitabı Çizeri; Dağıstan Çetinkaya, En Çocuk Dostu Akademisyen; Prof. Dr. Gülçin Alpöge, En İyi Çocuk İnternet Sitesi; www.trtcocuk.com, En İyi Çocuk Televizyon Programı; Pepe-TRT Çocuk, En İyi Çocuk Radyo Programı; Arkadaşım – Akra Fm, En Örnek Spor Adamı; İbrahim Kutluay ve En İyi Çocuk Sosyal Sorumluluk Projesi; Ülker Çocuk Sinema Günleri.

MODEL GRUBU COŞKUYU ARTIRACAK

Pembe Mezarlık ve Değmesin Ellerimiz adlı parçalarıyla geçtiğimiz yıla damgasını vuran Model grubu da en güzel eserlerini tüm çocuklar için söyleyecek. Bilindiği gibi gurubun Diğer Masallar adlı albümü geniş kitleler tarafından hala severek dinleniyor.

ÇİN MASALI NEFES KESECEK

Bütün dünyayı gezen ve gittikleri her yerde milyonlarca hayranları tarafından gösterileri nefesleri tutularak izlenen Çin Masalı da dünya çocuklarıyla birlikte olacak. Her biri denge, estetik, sabır, zekâ, uyum ve olgunluğun simgesi akrobatlardan oluşan topluluğun gösterisi çocuklara unutamayacakları heyecan dolu dakikalar yaşatacak.

41 ÜLKE HALK DANSLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Çocuk Festivaline katılan 41 ülke çocukları milli kıyafetleriyle ülkelerine ait folklorik gösteriler sunacak. Sahneye çıkacak olan çocukların ülkelerinin renkleriyle geçmişten geleceğe uzanan tarihlerini gözler önüne sürecek.

CAİLLOU VE ARKADAŞLARI MÜZİKAL SHOW MİNİKLERLE

Türk Televizyonlarının en beğenilen çizgi kahramanlarından Caillou ve Tarçın gibi karakterler müzikal showlarıyla çocuklarla buluşacak. Çocuklar TV'den izledikleri karakterlerle beraber olmaktan büyük heyecan duyacaklar.

SİNEMA PERDESİ ÇOCUKLAR İÇİN FUARDA AÇILIYOR!..

Neşeli Ayaklar 2, Şirinler, Rio ve Çizmeli Kedi gibi vizyondaki filmler çocukların beğenisine sunulacak.

DÜNYA ÇOCUKLARI 1. MECLİS'TE

Festival kapsamında dünya çocukları 22 Nisan Pazar günü Cumhuriyetin kurulduğu Ankara'daki ilk meclis binasını ziyaret edecekler. Çocuk Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerinden oluşan meclise onur konuğu olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek katılacak. Dünya çocukları burada TBMM'nin gündemindeki en öncelikli mesele olan Sivil Anayasa ile ilgili BM Çocuk Hakları Beyannamesi'nden hareketle oylama yapacaklar. Yapılan temsili oylamanın sonuçları TBMM Başkanı'na dünya çocukları tarafından dikkate alınması için takdim edilecek.

BÜYÜK FİRMALAR ETKİNLİĞE SPONSOR OLDU

Projenin çok büyük olduğunu ve Türkiye ölçeğinde çocuklara yönelik böylesi

bir etkinliğin olmadığını dile getiren Turkcell, Koç Enerji Gurubu (Aygaz -

Tüpraş - Opet), Brisa ve Fritolay gibi büyük firmalar 23Nisan Etkinliklerinin

bir bölümüne sponsor oldu.

ÇOCUK TİYATROLARI BİLİNÇLENDİRECEK

İBB Çocuk Tiyatrosu - Karagöz Balıkçı, Tüpraş Çocuk Tiyatrosu – Rikor'u Ararken, KBB Şehir Tiyatrosu – Robinson Dans Öğreniyor, Familia Çocuk Tiyatrosu – Kötü Kral isimli oyunlarla çocuklar çevre, tuvalet eğitimi, hayvan sevgisi vb. birçok konuda duyarlılık kazanacak.

SÜRPRİZ ZİYARETLER

Öte yandan Kocaeli'de emanet edildikleri ailelerin yanında kalan misafir çocuklar kentin önde gelenleri tarafından ziyaret edilecek. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere kent ileri gelenlerinin yapacağı sürpriz ziyaretlerde çocuklara ve kaldıkları ailelere çeşitli hediyeler armağan edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 41 Ülkeden 1000 Çocuk Eğlenceye Yelken Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    İlçede bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle Alaca Belediyesince yağmur duası etkinliği organize edildi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, yağmur duası yaptı. Etkinliğe Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile vatandaşlar katıldı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement