42. İstanbul Müzik Festivali'nde Program Değişikliği: Ünlü Piyanist Yuja Wang Gelemiyor - Son Dakika
Güncel

42. İstanbul Müzik Festivali'nde Program Değişikliği: Ünlü Piyanist Yuja Wang Gelemiyor

42. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konserinde yer alacak ünlü piyanist Yuja Wang, geçirmiş olduğu kazaya bağlı olarak gelişen rahatsızlığı nedeniyle festivale katılamayacağını bildirdi.

21.06.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

42. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konserinde yer alacak ünlü piyanist Yuja Wang, geçirmiş olduğu kazaya bağlı olarak gelişen rahatsızlığı nedeniyle festivale katılamayacağını bildirdi. 1-3 ay boyunca sahnelerden uzak kalması beklenen Yuja Wang yerine, konsere günümüzün en etkileyici piyanistlerinden biri olarak görülen Rus piyano geleneğinin son temsilcisi Alexander Romanovsky katılacak. 27 Haziran Cuma akşamı saat 20.30'da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilecek.42. İstanbul Müzik Festivali Kapanış Konseri'nde Alexander Romanovsky'ye, şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserin repertuarı ise değişmeyecek: Konserde Tchaikovsky'nin Piyano Konçertosu No.1 ile Strauss'tan Orkestra için Alp Senfonisi seslendirilecek.

-FESTİVAL BULUŞMALARI DA DEĞİŞTİ-

İstanbul Müzik Festivali'nin daha önce aynı sahnede bir araya gelmemiş sanatçıları ilk kez İstanbul'da buluşturduğu Festival Buluşmaları programı da Yuja Wang'ın katılamaması nedeniyle değişikliğe uğradı.24 Haziran Salı akşamı gerçekleştirilecek Festival Buluşmaları-II başlıklı konserde Kirill Troussov ve Gautier Capuçon'la birlikte Yuja Wang'ın yerine festivale katılacak olan, piyanist Jérôme Ducros yer alacak. Eva Barlas'ın gösteri sponsorluğunda saat 21.00'de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da gerçekleştirilecek konserde üçlü, Brahms'dan Viyolonsel ve Piyano için Sonat, Mendelssohn-Bartholdy'den Piyanolu Üçlü'nün yanı sıra Dvorak Piyanolu Üçlü, Shostakovich trio çalacak.

-YUJA WANG FESTİVALE GÖNDERDİĞİ MEKTUPLA DUYGULARINI PAYLAŞTI-

Yuja Wang, rahatsızlığı ile ilgili olarak İstanbul Müzik Festivali'ne yazdığı mektupta: "Muhteşem olduğunu düşündüğüm İstanbul Müzik Festivali'ndeki ilk konserimi iptal etmek zorunda kaldığım için gerçekten çok üzgünüm. Bütün bir yıl boyunca buradaki konserlere çıkmayı ve bu görkemli şehirdeki müzikseverlerle buluşmayı dört gözle bekledim. Pek çok arkadaşım burada yaşayacağım deneyimin bu yıl içindeki en önemlilerden birisi olacağını ve bu güzel şehre tekrardan gelmek isteyeceğimi söylemişti! Maalesef ki kaburgalarımı incittiğimdem dolayı seyahat edebilecek durumda değilim ve İstanbul'daki konserimi de bu yüzden iptal etmek zorunda kaldım. Umarım ki herkes bu durumu anlayışla karşılar. Ben de aynı şekilde tüm içtenliğimle, tamamen iyileşmiş olarak gelecek sezondaki festivalde İstanbullu müzikseverlerle buluşmayı umuyorum" dedi.

-RUS PİYANO GELENEĞİNİN SON TEMSİLCİSİ ALEXANDER ROMANOVSKY-

Eleştirmenler kadar meslektaşları tarafından da "sıradışı bir yetenek olarak" nitelendirilen Alexander Romanovsky, henüz 17 yaşındayken kazandığı dünyanın en zor piyano yarışmaları arasında sayılan Busoni Yarışması'ndaki birincilikle klasik müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Hayranlık uyandıran özgün yorumları ve göz kamaştırıcı virtüozitesiyle kısa sürede günümüzün önde gelen orkestraları ve şeflerinin gözdesi haline geldi. Geçtiğimiz sezonlarda Valery Gergiev,Michael Pletnev, Alan Gilbert, James Conlon, Vladimir Ashkenazy ve Vladimir Fedoseyev gibi çağımızın önde gelen şefleri yönetiminde Mariinsky Orkestrası, New York Filarmoni, Chicago Senfoni, La Scala Filarmoni, Rusya Ulusal Orkestrası, Tokyo Senfoni, Simon Bolivar Senfoni Orkestrası ve Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile konserler veren Romanovsky'yi New York Times, "özel bir sanatçı - renk ve fanteziye doğal yatkınlığı olan olağanüstü bir teknisyen değil sadece, ama aynı zamanda duyarlı bir müzisyen ve berrak bir yorumcu" olarak tanımladı. Amsterdam Concertgebouw Salonu'nda 25. Usta Piyanistler Serisi'nin açılışını yapan Romanovsky, La Roque d'Anthéron, Ruhr Piyano Festivali ve Varşova'daki Chopin ile Avrupası Festivali de dâhil olmak üzere Avrupa'nın en saygın festivallerine konuk oldu ve 2007'de özel davet üzerine Papa 16. Benedict'in huzurunda Vatikan'da konser verdi. Rus piyano geleneğinin en son temsilcisi olarak tüm dünyada hayranlıkla izlenen 1984 doğumlu Alexander Romanovsky'nin piyano tekniği pek çok müzik otoristesi tarafından Rachmaninov'la karşılaştırılıyor.

-BİLETLERLE İLGİLİ-

İKSV'den yapılan açıklamada sanatçı değişikliği nedeniyle biletini iade etmek isteyen izleyicilerin konser gününe kadar iade işlemlerini gerçekleştirebilecekleri,Biletlerini Biletix satış noktasından alanların herhangi bir Biletix satış noktasına, biletlerini IKSV ana gişeden alanların ise IKSV merkezine başvurabilecekleri belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 42. İstanbul Müzik Festivali'nde Program Değişikliği: Ünlü Piyanist Yuja Wang Gelemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement