42 Milyon Liralık 210 Kilo Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

42 Milyon Liralık 210 Kilo Eroin Ele Geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Pendik RO-RO limanında gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık değeri 42 milyon lira olan 210 kilogram likit eroin ele geçirildi.

23.03.2017 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Pendik RO-RO limanında gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık değeri 42 milyon lira olan 210 kilogram likit eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı basın müşavirliğinden yapılan açıklamada; İran'dan Hollanda'ya gitmek üzere İran vatandaşı A.D.A.'nın idaresinde Pendik Limanı Ro-Ro sahasına gelen transit eşyayı taşıyan TIR, şüpheli görülerek arama hangarına yönlendirildi. Gümrük muhafaza ekiplerinin araç üzerinde incelemeleri sırasında Narkotik Dedektör Köpeği Akira'nın aracın dizel katkı maddesi deposunun bulunduğu kısma tepki vermesi üzerine depo sökülmeye başlandı. Ekipler, deponun şamandıra kapağını söktükten sonra, depo içerisinde bulunan sıvı maddeden numune aldı. Geleneksel uyuşturucuların yanında yeni nesil uyuşturucuları da tespit edebilen ve toplam 16 Bin madde tanımlayabilen uyuşturucu test kiti ile yapılan analizde, maddenin likit eroin olduğu anlaşıldı.

210 KİLO

Depodan boşaltılarak yapılan tespitte söz konusu maddenin toplam ağırlığının 210 kilo olduğu tespit edildi. Yapılan laboratuvar analizinde de maddenin likit eroin olduğu teyit edildi. Söz konusu uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 42 milyon TL olduğu anlaşıldı.Gözaltına alınan A.D.A çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 42 Milyon Liralık 210 Kilo Eroin Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement